söndag 24 mars 2019

Family

4/4 2018 02:00

Jordgubbar i juicegelé

Både vackert och gott!
 
Ingredienser
4 port
20 färska jordgubbar
5 gelatinblad
5 dl JO juice äpple&hallon&fläderbär
3 msk strösocker
12 basilikablad
Servera med:
1 1/2 dl gräddfil
10 strimlade basilikablad

Gör så här: Skär jordgubbarna i halvor eller i skivor. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm juicen i en kastrull. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg det i den varma juicen och låt det smälta. Rör i socker och låt det svalna något. Häll upp hälften av juicen i 4 höga glas. Lägg i hälften av jordgubbarna och hälften av basilikabladen. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Häll på resterande juice. Lägg i resten av jordgubbarna och basilikabladen. Låt stelna ytterligare ca 45 minuter. Blanda gräddfil med basilikablad och servera till geléet. Tips: Vill man ha alla jordgubbarna överst i glaset så lägger man i alla jordgubbar och häller på all juice med en gång. (Insänt av Alice)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


Igår 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS