12 port
Fläskkarrè är mångas val till grillen. Pröva vår goda chilimarinad och servera med hemlagad jordnötssås.
Ingredienser
12 port
12 skivor fläskkarré, ca 1500 g
3 röda spansk peppar
3 dl kinesisk soja
3 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Sås:
3 dl salta jordnötter
6 dl matyoghurt
3/4 - 1 dl riven färsk ingefära
1 msk sambal oelek
1/2 tsk salt
Gör så här
Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda den med soja och vitlök. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 tim. Finhacka jordnötterna. Blanda jordnötter, matyoghurt, ingefära, sambal oelek och salt. Hit kan rätten förberedas. Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med jordnötssås och grillade grönsaker. (Insänt av Sofie)
Hur fungerar fisktrappor?