600 g lammfärs
2 vitlöksklyftor, rivna
1 hackad schalottenlök
1 ägg
smör och olja till stekning
salt och peppar
3 dl bulgur
3 dl vatten
10 körsbärstomater i halvor
100 g inlagd paprika
100 g inlagd kronärtskocka
1 rödlök
1 knippa bladpersilja
2 dl matlagningsyoghurt
100 g fårost
2 - 3 msk sherryvinäger
1/2 dl olivolja
Gör så här: Blanda lammfärs, vitlök, schalottenlök och ägg. Forma till biffar och stek i smör och olja. Koka upp vatten och tillsätt bulgur och låt stå och svälla cirka 10 minuter. Skär rödlöken i båtar och lägg den att dra i en skål med olja och vinäger. Skär ner resten av grönsakerna och blanda ihop med bulgur. Salta och peppra. Plocka ner persiljan. Mixa yoghurt och fårost. Smaka av med peppar. (insänt av Göran)
Dränks i extrem fuktighet