Tillagningstid: 30 min
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
4 bitar hjortytterfilé à 160 g
2 cm kanel
10 st kryddpepparkorn
10 st nejlikor
10 st svartpepparkorn
2 dl matlagningsyoghurt
1 st lime, skal och saft
lite olivolja
salt
socker
Rostade morötter:
16 st små morötter
10 g strimlad persilja
salt
olivolja
Mandelpotatismos:
0.5 kilo mandelpotatis, skalad
2 dl mjölk
150 g smör
20 g finskuren körvel
salt
peppar
socker
Gör så här
Mal alla kryddor i en mortel. Gnid in köttet med kryddblandningen och bryn i lite smör på hög värme. Låt köttet gå klart i ugn på 150 grader, cirka 10 minuter. Lägg i folie eller smörpapper och håll varmt. Blanda samman yoghurt med lime. Smaka av med socker, salt och lite olivolja. Rostade morötter: Dela morötterna i grova bitar och rosta dem i olivolja i ugn, smaka av med strimlad persilja och svartpeppar.
Mandelpotatismos: Koka potatisen utan salt, det är bättre att smaka av moset när man blandar samman det. Värm mjölk och smör. Pressa potatisen och blanda den med mjölk och smör. Vispa fluffigt och smaka av med lite socker, det tar fram den naturliga sötman i potatisen. Smaksätt med finskuren körvel. Servera köttet med potatismoset och de rostade morötterna. (Insänt av Ture)
Dränks i extrem fuktighet