tisdag 25 september 2018

Family

4/2 01:00

Päron- och chokladpaj

Päron- och chokladpaj
 
Ingredienser:
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
3-4 päron
100 g smör
100 g mörk choklad, gärna med hög kakaohalt
2 ägg
1 dl strösocker
6-8 noblesse med mintsmak eller after eight Till servering:
lätt vispad grädde

Så gör du:
Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet på 200 i ca 10 minuter.
Fyllning:  Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen. Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten. Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter. Servera den med vispgrädde.
(Insänt av Tanja)

 

Bookmark and Share

Igår 02:00 Latte inte favoriten


23/9 02:00 Vitlöksgrillad bröd 4 Port


22/9 02:00 Rika riddare med äppelsalsa och karde


21/9 02:00 Lyxig äggröra


20/9 02:00 Havrekakor med rabarber


19/9 02:00 Flädermousse med jordgubbar


18/9 02:00 Blåbärstortilla


17/9 02:00 Sommarknyte på grillen


16/9 02:00 CupCakes med hallon och blåbär


15/9 02:00 Lima Cheesecake


14/9 02:00 Frusen Rabarberkräm på mandelkaka


13/9 02:00 Havresmulpaj


12/9 02:00 Entrecote med ugnsbakade tomater


11/9 02:00 Fisk i ugn med rotfrukter


10/9 02:00 Tomatpasta med cashewnötter


9/9 02:00 Hemlagad färskost


8/9 02:00 Zucchinipasta med skinka


7/9 02:00 Nötpaj


6/9 02:00 Wrap med skinka och paprika


5/9 02:00 Tacopaj


4/9 02:00 Krämig pastagratäng med skinka


3/9 02:00 Fransk laxlåda


2/9 02:00 GI - lasagne


1/9 02:00 Kyckling med parmaskinka och balsam s


31/8 02:00 Hallonfylld pannkaka


30/8 02:00 Havre och choklad cookies


29/8 02:00 Mangosurpris


28/8 02:00 Vaniljsviss


27/8 02:00 Fransk omelett


26/8 02:00 Kinainspirerad kyckling


25/8 02:00 Quornfilé med bearnaisesvängd potatis


24/8 02:00 Choklad och citronmousse


23/8 02:00 Pannkaksrullar


22/8 02:00 Choklad och hallondessert


21/8 02:00 Ärtiga soppan


20/8 02:00 Harissa-ris med grönsaker och nötter


19/8 02:00 Pasta på en kvart


18/8 02:00 Ris med bönor och lammfärs


17/8 02:00 Exotiskt fruktsallad med vit kokossås


16/8 02:00 Yoghurt med bär och honungsrostad hav


15/8 02:00 Italiensk kycklingsoppa


14/8 02:00 Köttfärsfyllda tortillas


13/8 02:00 Mandelmusslor


12/8 02:00 Indiska laxspett


11/8 02:00 Biffwok med asiatisk sås


10/8 02:00 Tortillapizza


9/8 02:00 Rabarberpaj


8/8 02:00 Skinkröra i melonhalvor


7/8 02:00 Citron- och ingefärsmarinerade räkor


6/8 02:00 Flintastek med grekisk smak


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS