fredag 20 april 2018

Family

4/2 01:00

Päron- och chokladpaj

Päron- och chokladpaj
 
Ingredienser:
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
3-4 päron
100 g smör
100 g mörk choklad, gärna med hög kakaohalt
2 ägg
1 dl strösocker
6-8 noblesse med mintsmak eller after eight Till servering:
lätt vispad grädde

Så gör du:
Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet på 200 i ca 10 minuter.
Fyllning:  Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen. Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten. Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter. Servera den med vispgrädde.
(Insänt av Tanja)

 

Bookmark and Share

Igår 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


6/3 01:00 Amerikanska kuvertbröd


5/3 01:00 Knäckbräck


4/3 01:00 Pastassallad med pestosmak


3/3 01:00 Smörkola


2/3 01:00 Melonsallad med ingefärssås


1/3 01:00 Medelhavsgryta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS