Päron- och chokladpaj
Ingredienser:
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
3-4 päron
100 g smör
100 g mörk choklad, gärna med hög kakaohalt
2 ägg
1 dl strösocker
6-8 noblesse med mintsmak eller after eight Till servering:
lätt vispad grädde
Så gör du:
Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet på 200 i ca 10 minuter.
Fyllning: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen. Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten. Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter. Servera den med vispgrädde.
(Insänt av Tanja)
Dränks i extrem fuktighet