Ingredienser:
1 kg kalvstek, benfri, gärna i nät
salt
vitpeppar, från kvarn
Marinad
2 msk honung, naturell eller lavendelhonung
2 msk vinäger, balsamico
2 msk japansk soja
0,5 st röd chili, urkärnad och strimlad
2 msk olivolja
0,5 tsk rosmarin, färska barr, finhackade
1 tsk citronskal, rivet
Garnering:
Torkad lavendel ca 1 msk
Gör så här:
Rör ihop marinaden. Putsa kalvsteken från eventuella hinnor. Häll marinaden i en tättslutande plastpåse och lägg i steken. Marinera i ca 3 timmar i kylskåp. Sätt ugnen på ca 165 grader. Torka av steken från marinaden och bryn den runt om i en stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra runt om. Lägg steken i en ugnsform och stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Ugnsstek steken till den har en innertemperatur av 65 grader för ett saftigt rosa kött. Det tar ca 1 – 1,5 timme beroende på vilken ugn man har. Låt steken vila minst 20 minuter. Strö lite torkas lavendel över steken innan den skärs upp i tunna skivor.(Insänt av Jenny)
Dränks i extrem fuktighet