tisdag 22 maj 2018

Family

18/1 01:00

Kalvfilé Oscar

Färdigt på: 40 min
Ingredienser
600 600 g kalvfilé
salt
vitpeppar
vetemjöl
8 st sparrisar
8 st hummerklor
4 skivor svart tryffel eller tryffelersättning

choronsås (tomatiserad bearnaisesås):
3 st äggulor
500 g smör
1 msk tomatpuré
0.5 dl vatten
salt
2 kvistar färsk dragon
4 kvistar persilja

Gör så här
Skär kalvfilén i 4 bitar och banka ut dem till runda plattor cirka 2 centimeter tjocka. Salta och peppra köttet runt om och vänd i mjöl. Stek dem vackert bruna och låt vila. Håll varmt. Choronsåsen: Smält smöret. Vispa ner tomatpurén i äggulorna i en annan kastrull.  Tillsätt 1/2 dl vatten och låt puttra på låg värme. Vispa hela tiden tills äggblandningen når en temperatur på 37 grader. Det ska bli luftigt.

Kolla temperaturen på smöret, det ska också vara fingervarmt (37 grader). När de båda koken har samma temperatur, vispa ner smöret i äggen i en tunn stråle. Salta och krydda med dragon och persilja. Koka sparrisen 3 minuter i lättsaltat vatten och en klick smör. Skala hummerklorna. Lägg upp kalvfiléerna på varma tallrikar. Garnera med sparrisen, hummerklorna, såsen och tryffeln. (Insänt av Andre)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Snabba smörbullar med vanilj


20/5 02:00 Grillade kycklingben med potatissalla


19/5 02:00 Melonsallad med ingefära


18/5 02:00 Grillad chutneylac med chili och lime


17/5 02:00 Choklad och citronmousse


16/5 02:00 Kaffetåren blir dyrare


15/5 02:00 Mandelmusslor


14/5 02:00 Apelsin och jordgubbs rulle


13/5 02:00 Äppelkaka med lingon


12/5 02:00 Saffran och morotskaka


11/5 02:00 Läcker jordgubbstårta


10/5 02:00 Min saffranspannkaka


9/5 02:00 Äppelgodis


8/5 02:00 Pavlova med bärgrädde


7/5 02:00 Amerikansk cheesecake


6/5 02:00 Apelsinkolasås


5/5 02:00 Kalasknäck


4/5 02:00 Päronkaka med mandelmassa


3/5 02:00 Minibullar


2/5 02:00 Gottemuffins


1/5 02:00 Kanelbrownies


30/4 02:00 Africana på fläskkött med curry


29/4 02:00 Fryst espressotårta


28/4 02:00 Aladdins drömkaka


27/4 02:00 Kladdkaka med chili


26/4 02:00 Nötkola bitar


25/4 02:00 Farfar julradiokaka


24/4 02:00 Exotisk fruktsallad med vit kokoschok


23/4 02:00 Caffe latte


22/4 02:00 Julsenap


21/4 02:00 Kokt torsk med äggsås


20/4 02:00 Krämig löksoppa med lax. 24-30 buffè


19/4 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS