söndag 25 februari 2018

Family

18/1 01:00

Kalvfilé Oscar

Färdigt på: 40 min
Ingredienser
600 600 g kalvfilé
salt
vitpeppar
vetemjöl
8 st sparrisar
8 st hummerklor
4 skivor svart tryffel eller tryffelersättning

choronsås (tomatiserad bearnaisesås):
3 st äggulor
500 g smör
1 msk tomatpuré
0.5 dl vatten
salt
2 kvistar färsk dragon
4 kvistar persilja

Gör så här
Skär kalvfilén i 4 bitar och banka ut dem till runda plattor cirka 2 centimeter tjocka. Salta och peppra köttet runt om och vänd i mjöl. Stek dem vackert bruna och låt vila. Håll varmt. Choronsåsen: Smält smöret. Vispa ner tomatpurén i äggulorna i en annan kastrull.  Tillsätt 1/2 dl vatten och låt puttra på låg värme. Vispa hela tiden tills äggblandningen når en temperatur på 37 grader. Det ska bli luftigt.

Kolla temperaturen på smöret, det ska också vara fingervarmt (37 grader). När de båda koken har samma temperatur, vispa ner smöret i äggen i en tunn stråle. Salta och krydda med dragon och persilja. Koka sparrisen 3 minuter i lättsaltat vatten och en klick smör. Skala hummerklorna. Lägg upp kalvfiléerna på varma tallrikar. Garnera med sparrisen, hummerklorna, såsen och tryffeln. (Insänt av Andre)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Ugnsbakad lax med stekta palsternacks


Igår 01:00 Rabarberkaka med vaniljsås


23/2 01:00 Kycklingpaj


22/2 01:00 Ciabatta


21/2 01:00 Spaghetti carbonara


20/2 01:00 Olivpasta


19/2 01:00 Grön kålpaj


18/2 01:00 Sesambitar


17/2 01:00 Fudge


16/2 01:00 Grönsakskaka


15/2 01:00 Ischoklad


14/2 01:00 Fikonbollar


13/2 01:00 Citronkola


12/2 01:00 Choklad med torkad frukt


11/2 01:00 Muscovadegrape


10/2 01:00 Kiwismoothie


9/2 01:00 Fransk Chokladtryffel


8/2 01:00 Polkagrisglass


7/2 01:00 Chokladtryffel i ny form


6/2 01:00 Kryddstekt hjortytterfilé


5/2 01:00 Varm potatissallad i folie


4/2 01:00 Päron- och chokladpaj


3/2 01:00 Havrebräck


2/2 01:00 Ljummen laxsallad med rödlöksvinägret


1/2 01:00 Chokladkaka


31/1 01:00 Rosastekt Kalvstek


30/1 01:00 American meat loaf


29/1 01:00 Pasta Italiano


28/1 01:00 Bountykaka


27/1 01:00 Kyckling i örtkryddad sås


26/1 01:00 Skagenpanna


25/1 01:00 Italiensk kycklingpasta


24/1 01:00 Eriks låda


23/1 01:00 Fjärilstårta


22/1 01:00 Citronkyckling i dragonsås


21/1 01:00 Bärkräm


20/1 01:00 Fiskwok med ostronssås (soja- gluten-


19/1 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


18/1 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS