Botten
300 gr mandelmassa
1 msk kakao
Fyllning
125 gr nougat
75 gr mörk blockchoklad
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
2 äggulor
ev. 1 msk mjölk eller grädde
Smält nougat och choklad försiktigt över vattenbad och låt därefter svalna ordentligt. Riv under tiden mandelmassan grovt och knåda in kakaopulvret. Kavla mellan plastfolie och tryck fast i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Vispa sedan äggvitorna till hårt skum och därefter grädden något lösare. Rör ner äggulorna i nougatsmeten. Om gulorna koagulerar trots att smeten är tillräckligt sval kan du göra den lösare med 1 msk mjölk eller grädde. Det gör heller inget om det är lite bitar av nougat i kakan. Vänd försiktigt ner grädden i nougatsmeten och därefter äggvitorna. Häll fromagen i formen och frys minst 6 timmar. Låt tina en knapp halvtimme före servering.(Insänt av Hilda)
Dränks i extrem fuktighet