Ingredienser
Portioner: 4
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk oregano
500 g kassler
75 g parmesanost
Gör så här
Fräs riset i olja. Tillsätt buljongtärningen och vatten. Låt koka under lock ca 20 minuter. Häll tomaterna i en ugnssäker form. Smaksätt dem med salt, kajennpeppar och gärna oregano. Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i formen. Skär osten i tärningar och strö dem över kasslern. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter. Servera parmesankasslern med riset och sockerärter eller haricots verts. Tips! 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade, kan gärna fräsa och koka med riset för mer smak.(Insänt av Anja)
Dränks i extrem fuktighet