fredag 19 januari 2018

Family

2/1 01:00

Rostbiff med potatispuré och balsamvinägerreduktion

8pers
1 kg rostbiff, utskuren biff eller filé av nöt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackade örter, t ex rosmarin, basilika, timjan och mynta
2 st hackade vitlöksklyftor, eventuellt

Potatispuré:
2 kg mandelpotatis
1.5 tsk salt
75 g smör
2 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
salt och peppar

Balsamvinägerreduktion:
2.5 dl balsamvinäger
0.75 dl farinsocker
0.5 dl vatten
2 msk rumsvarmt smör

 Gör så här
En riktigt saftig rostbiff tillagas på låg temperatur tills kärntemperaturen är 55˚. Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet. Stek på ugnsprogrammet lågtemperaturstekning 80˚ och sätt termometern på 55˚. Beräkna ca 1 ½ timme från det att ugnen är varm.
Låt köttet vila under aluminiumfolie.

Skala och dela potatisen till potatispurén. Lägg potatisen i en ugnsform tillsammans med saltet. Sätt ugnen på full ånga. Beräkna 20–30 minuter från det att ugnen är varm. Prova med en sticka. Häll över potatisen i en bunke och mosa den grovt med en potatisstöt. Tillsätt smör och grädde. Späd till lagom konsistens med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Till den sötsyrliga balsamvinägerreduktionen låter du vinäger, socker och vatten koka ihop i en liten kastrull ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna lite. Vispa ner smöret i klickar.
Skiva upp köttet och servera med grönsaker, potatispurén och balsamvinägerreduktionen.

Bookmark and Share

Idag 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


Igår 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


4/1 01:00 Fläskfilé med potatisgratäng och plom


3/1 01:00 Sambalgryta


2/1 01:00 Rostbiff med potatispuré och balsamv


1/1 01:00 Kycklingfilé i lyxig senapssås


31/12 2017 01:00 Ljummen biff- och paprikasallad


30/12 2017 01:00 Färs på spett


29/12 2017 01:00 Pasta e fagioli


28/12 2017 01:00 Biff med Bearnaise


27/12 2017 01:00 Omelett med KarlJohansvamp


26/12 2017 01:00 Varm rostbiff med tomatsalsa och bals


25/12 2017 01:00 Oxfilé med trattkantarellsås


24/12 2017 01:00 Västerbotten paj med kantareller


23/12 2017 01:00 Varmrökt makrill med äggsallad


22/12 2017 01:00 Limefilé


21/12 2017 01:00 Halstrad Råbiff med rödvinssmör


20/12 2017 01:00 Apelsinlamm


19/12 2017 01:00 Fläskfilé i ost och senapssås


18/12 2017 01:00 Potatisgratäng med kantareller


17/12 2017 01:00 Skogspanna


16/12 2017 01:00 Stekt fasan med calvadossås


15/12 2017 01:00 Nykokt gratinerad hummer


14/12 2017 01:00 Mager Pizza


13/12 2017 01:00 Julköttbullar


12/12 2017 01:00 Nötknäck


11/12 2017 01:00 Göspaket


10/12 2017 01:00 Mjuk nougat


9/12 2017 01:00 Saffransscones


8/12 2017 01:00 Julskinka


7/12 2017 01:00 Marinerade revbenspjäll


6/12 2017 01:00 Kryddig varm choklad


5/12 2017 01:00 Moussaka


4/12 2017 01:00 Lutfisk med vit sås


3/12 2017 01:00 Pasta m. bacon


2/12 2017 01:00 Choco Chip Müsli Bars


1/12 2017 01:00 Pepparkakspaj


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS