fredag 19 januari 2018

Family

26/12 2017 01:00

Varm rostbiff med tomatsalsa och balsamicoreduktion

Varm rostbiff med tomatsalsa och balsamicoreduktion
      
Lågtemperaturstekt kött blir fantastiskt mört och saftigt. Den smakrika såsen, balsamicoreduktionen, är lätt att göra och blir säkert allas favorit!
 
Ingredienser
6 port
1 kg färsk rostbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsalsa:
5 medelstora tomater
1 dm purjolök
1 moget päron
2 tsk pressad citronsaft
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Balsamicoreduktion:
1 1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl farinsocker
2 msk vatten
40 g rumstempererat smör, gärna osaltat

Gör så här
Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa eller 70° för genomstekt kött, ca 1 1/2 tim. Ta ut köttet. Täck över med folie och låt det vila. Gör under tiden tomatsalsa och balsamicoreduktion.

Tomatsalsa: Tärna tomaterna ganska grovt. Hacka purjolöken. Kärna ur och tärna päronet. Blanda tomat, purjo, päron och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Balsamicoreduktion: Blanda vinäger, farinsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka på stark värme några minuter tills det börjar bli lite trögflytande. Tillsätt lite vatten om det kokat ihop för mycket. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ner smöret i klickar. Skär köttet i skivor. Servera med balsamicoreduktion, tomatsalsa och t ex klyftpotatis. (Insänt av Majvor)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


Igår 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


4/1 01:00 Fläskfilé med potatisgratäng och plom


3/1 01:00 Sambalgryta


2/1 01:00 Rostbiff med potatispuré och balsamv


1/1 01:00 Kycklingfilé i lyxig senapssås


31/12 2017 01:00 Ljummen biff- och paprikasallad


30/12 2017 01:00 Färs på spett


29/12 2017 01:00 Pasta e fagioli


28/12 2017 01:00 Biff med Bearnaise


27/12 2017 01:00 Omelett med KarlJohansvamp


26/12 2017 01:00 Varm rostbiff med tomatsalsa och bals


25/12 2017 01:00 Oxfilé med trattkantarellsås


24/12 2017 01:00 Västerbotten paj med kantareller


23/12 2017 01:00 Varmrökt makrill med äggsallad


22/12 2017 01:00 Limefilé


21/12 2017 01:00 Halstrad Råbiff med rödvinssmör


20/12 2017 01:00 Apelsinlamm


19/12 2017 01:00 Fläskfilé i ost och senapssås


18/12 2017 01:00 Potatisgratäng med kantareller


17/12 2017 01:00 Skogspanna


16/12 2017 01:00 Stekt fasan med calvadossås


15/12 2017 01:00 Nykokt gratinerad hummer


14/12 2017 01:00 Mager Pizza


13/12 2017 01:00 Julköttbullar


12/12 2017 01:00 Nötknäck


11/12 2017 01:00 Göspaket


10/12 2017 01:00 Mjuk nougat


9/12 2017 01:00 Saffransscones


8/12 2017 01:00 Julskinka


7/12 2017 01:00 Marinerade revbenspjäll


6/12 2017 01:00 Kryddig varm choklad


5/12 2017 01:00 Moussaka


4/12 2017 01:00 Lutfisk med vit sås


3/12 2017 01:00 Pasta m. bacon


2/12 2017 01:00 Choco Chip Müsli Bars


1/12 2017 01:00 Pepparkakspaj


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS