tisdag 16 oktober 2018

Family

26/12 2017 01:00

Varm rostbiff med tomatsalsa och balsamicoreduktion

Varm rostbiff med tomatsalsa och balsamicoreduktion
      
Lågtemperaturstekt kött blir fantastiskt mört och saftigt. Den smakrika såsen, balsamicoreduktionen, är lätt att göra och blir säkert allas favorit!
 
Ingredienser
6 port
1 kg färsk rostbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsalsa:
5 medelstora tomater
1 dm purjolök
1 moget päron
2 tsk pressad citronsaft
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Balsamicoreduktion:
1 1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl farinsocker
2 msk vatten
40 g rumstempererat smör, gärna osaltat

Gör så här
Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa eller 70° för genomstekt kött, ca 1 1/2 tim. Ta ut köttet. Täck över med folie och låt det vila. Gör under tiden tomatsalsa och balsamicoreduktion.

Tomatsalsa: Tärna tomaterna ganska grovt. Hacka purjolöken. Kärna ur och tärna päronet. Blanda tomat, purjo, päron och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Balsamicoreduktion: Blanda vinäger, farinsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka på stark värme några minuter tills det börjar bli lite trögflytande. Tillsätt lite vatten om det kokat ihop för mycket. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa ner smöret i klickar. Skär köttet i skivor. Servera med balsamicoreduktion, tomatsalsa och t ex klyftpotatis. (Insänt av Majvor)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Oreganodoftande plattbröd


14/10 02:00 Souvlaki


13/10 02:00 Pumpa och morotskaka


12/10 02:00 Cajungryta


11/10 02:00 Nötkolabitar


10/10 02:00 Apetinakyckling


9/10 02:00 Lingonglass med kolasås


8/10 02:00 Yoghurt panna cotta


7/10 02:00 Bakpotatis blue cheese


6/10 02:00 Wokpasta med cottage cheese


5/10 02:00 Grillade spareribs


4/10 02:00 Grillad steak med dillpestosmör


3/10 02:00 Laxspett med rökt fläsk och tryffeldi


2/10 02:00 Biff, chilismör och vitlöksmos


1/10 02:00 Äppelkaka med lingon


30/9 02:00 Chilisofrito


29/9 02:00 Limesnurror


28/9 02:00 Korvcouscous


27/9 02:00 Bamsebiff


26/9 02:00 Quinosallad med kyckling


25/9 02:00 Rostad potatissallad


24/9 02:00 Latte inte favoriten


23/9 02:00 Vitlöksgrillad bröd 4 Port


22/9 02:00 Rika riddare med äppelsalsa och karde


21/9 02:00 Lyxig äggröra


20/9 02:00 Havrekakor med rabarber


19/9 02:00 Flädermousse med jordgubbar


18/9 02:00 Blåbärstortilla


17/9 02:00 Sommarknyte på grillen


16/9 02:00 CupCakes med hallon och blåbär


15/9 02:00 Lima Cheesecake


14/9 02:00 Frusen Rabarberkräm på mandelkaka


13/9 02:00 Havresmulpaj


12/9 02:00 Entrecote med ugnsbakade tomater


11/9 02:00 Fisk i ugn med rotfrukter


10/9 02:00 Tomatpasta med cashewnötter


9/9 02:00 Hemlagad färskost


8/9 02:00 Zucchinipasta med skinka


7/9 02:00 Nötpaj


6/9 02:00 Wrap med skinka och paprika


5/9 02:00 Tacopaj


4/9 02:00 Krämig pastagratäng med skinka


3/9 02:00 Fransk laxlåda


2/9 02:00 GI - lasagne


1/9 02:00 Kyckling med parmaskinka och balsam s


31/8 02:00 Hallonfylld pannkaka


30/8 02:00 Havre och choklad cookies


29/8 02:00 Mangosurpris


28/8 02:00 Vaniljsviss


27/8 02:00 Fransk omelett


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY