torsdag 18 oktober 2018

Family

16/12 2017 01:00

Stekt fasan med calvadossås

Ingredienser
2 st fasaner

Viltfond:
2 st lagerblad
4 st enbär
6 st pepparkorn
1 dl rött eller vitt vin

Sås:
6 st schalottenlök
1 msk smör
1 dl calvados
3 dl viltfond
1 dl vin (rött eller vitt)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
2 dl rensade druvor
1 dl valnötskärnor

Gör så här
Skölj ur fasanerna och torka av. Salta och peppra både i och utanför. Bind upp fåglarna och bryn dom i smör runt om. Ställ sedan in fåglarna i ugnen 175 grader i 20-25 min på var sida. För att kontrollera att fåglarna är färdiga häller du ut steksaft ur fågeln och ser om den är klar (ljusrosa).
Lägg sedan fåglarna på bröstsidan under folie för att svalna.
Skärut bröstbitarna längsmed bröstbenet och lägg åt sidan tills servering.
Vid servering: Skär upp köttet i längsgående centimetertjocka skivor och lägg på en tallrik. Värm försiktigt upp i ugnen.

Viltfonden: Hacka grovt sönder fågelskroven och lägg i en kastrull. Lägg i lagerblad, pepparkorn, enbär, en skvätt vin och vatten tills det täcker upp benen.
Lägg i lagerblad, pepparkorn, enbär, en skvätt vin och vatten tills det täcker upp benen. Låt alltsammans puttra under lock i ca: 1 timme. Sila av benen och låt koka ner till cirka 3 dl.

Sautera upp druvorna med valnötter i smör, och bränn av med lite calvados.

Såsen: Sautera löken i 1 msk smör i en kastrull, bränn av med calvados (obs, inte under köksfläkten).

Häll i fonden från kastrullen, vinet samt grädden. Låt sedan såsen sjuda i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar, om nödvändigt red av med lite mjöl.
Vid servering: Lägg upp det varma köttet och häll över såsen och sist garnityret av druvor.

Bookmark and Share

Igår 02:00 Grillad fisk med mangoröra och limeså


16/10 02:00 Citron och märängtårta


15/10 02:00 Oreganodoftande plattbröd


14/10 02:00 Souvlaki


13/10 02:00 Pumpa och morotskaka


12/10 02:00 Cajungryta


11/10 02:00 Nötkolabitar


10/10 02:00 Apetinakyckling


9/10 02:00 Lingonglass med kolasås


8/10 02:00 Yoghurt panna cotta


7/10 02:00 Bakpotatis blue cheese


6/10 02:00 Wokpasta med cottage cheese


5/10 02:00 Grillade spareribs


4/10 02:00 Grillad steak med dillpestosmör


3/10 02:00 Laxspett med rökt fläsk och tryffeldi


2/10 02:00 Biff, chilismör och vitlöksmos


1/10 02:00 Äppelkaka med lingon


30/9 02:00 Chilisofrito


29/9 02:00 Limesnurror


28/9 02:00 Korvcouscous


27/9 02:00 Bamsebiff


26/9 02:00 Quinosallad med kyckling


25/9 02:00 Rostad potatissallad


24/9 02:00 Latte inte favoriten


23/9 02:00 Vitlöksgrillad bröd 4 Port


22/9 02:00 Rika riddare med äppelsalsa och karde


21/9 02:00 Lyxig äggröra


20/9 02:00 Havrekakor med rabarber


19/9 02:00 Flädermousse med jordgubbar


18/9 02:00 Blåbärstortilla


17/9 02:00 Sommarknyte på grillen


16/9 02:00 CupCakes med hallon och blåbär


15/9 02:00 Lima Cheesecake


14/9 02:00 Frusen Rabarberkräm på mandelkaka


13/9 02:00 Havresmulpaj


12/9 02:00 Entrecote med ugnsbakade tomater


11/9 02:00 Fisk i ugn med rotfrukter


10/9 02:00 Tomatpasta med cashewnötter


9/9 02:00 Hemlagad färskost


8/9 02:00 Zucchinipasta med skinka


7/9 02:00 Nötpaj


6/9 02:00 Wrap med skinka och paprika


5/9 02:00 Tacopaj


4/9 02:00 Krämig pastagratäng med skinka


3/9 02:00 Fransk laxlåda


2/9 02:00 GI - lasagne


1/9 02:00 Kyckling med parmaskinka och balsam s


31/8 02:00 Hallonfylld pannkaka


30/8 02:00 Havre och choklad cookies


29/8 02:00 Mangosurpris


Flera nyheter

ANNONS

NYHETER VIA E-POST

Mailbox.se - Bli smartare!

In- och utrikesnyheter
Business – Ekonomi
Business – Företag
Business – IT/Telekom
Shopping/Internet

ANNONS

ANNONS
ANNONS