torsdag 26 april 2018

Family

15/12 2017 01:00

Nykokt gratinerad hummer

Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st humrar
2.5 dl vatten per hummer
0.75 dl salt

Till gratingeringen:
2 msk smör
3 st schalottenlök
3 st persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 st äggulor
1 dl riven stark ost
salt
peppar
1 dl dill

Gör så här
Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.  Täck över med lock och låt koka ca: 6-7 minuter (300-500 gr stora).
500-800 gr 8-15 minuter. Låt hummern svalna i spadet.

Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet. Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.

Såsen:
Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om. Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.  Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.
(Inskickad av Camilla)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Farfar julradiokaka


24/4 02:00 Exotisk fruktsallad med vit kokoschok


23/4 02:00 Caffe latte


22/4 02:00 Julsenap


21/4 02:00 Kokt torsk med äggsås


20/4 02:00 Krämig löksoppa med lax. 24-30 buffè


19/4 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY