söndag 21 januari 2018

Family

15/12 2017 01:00

Nykokt gratinerad hummer

Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st humrar
2.5 dl vatten per hummer
0.75 dl salt

Till gratingeringen:
2 msk smör
3 st schalottenlök
3 st persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 st äggulor
1 dl riven stark ost
salt
peppar
1 dl dill

Gör så här
Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.  Täck över med lock och låt koka ca: 6-7 minuter (300-500 gr stora).
500-800 gr 8-15 minuter. Låt hummern svalna i spadet.

Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet. Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.

Såsen:
Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om. Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.  Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.
(Inskickad av Camilla)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Bärkräm


Igår 01:00 Fiskwok med ostronssås (soja- gluten-


19/1 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


18/1 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


4/1 01:00 Fläskfilé med potatisgratäng och plom


3/1 01:00 Sambalgryta


2/1 01:00 Rostbiff med potatispuré och balsamv


1/1 01:00 Kycklingfilé i lyxig senapssås


31/12 2017 01:00 Ljummen biff- och paprikasallad


30/12 2017 01:00 Färs på spett


29/12 2017 01:00 Pasta e fagioli


28/12 2017 01:00 Biff med Bearnaise


27/12 2017 01:00 Omelett med KarlJohansvamp


26/12 2017 01:00 Varm rostbiff med tomatsalsa och bals


25/12 2017 01:00 Oxfilé med trattkantarellsås


24/12 2017 01:00 Västerbotten paj med kantareller


23/12 2017 01:00 Varmrökt makrill med äggsallad


22/12 2017 01:00 Limefilé


21/12 2017 01:00 Halstrad Råbiff med rödvinssmör


20/12 2017 01:00 Apelsinlamm


19/12 2017 01:00 Fläskfilé i ost och senapssås


18/12 2017 01:00 Potatisgratäng med kantareller


17/12 2017 01:00 Skogspanna


16/12 2017 01:00 Stekt fasan med calvadossås


15/12 2017 01:00 Nykokt gratinerad hummer


14/12 2017 01:00 Mager Pizza


13/12 2017 01:00 Julköttbullar


12/12 2017 01:00 Nötknäck


11/12 2017 01:00 Göspaket


10/12 2017 01:00 Mjuk nougat


9/12 2017 01:00 Saffransscones


8/12 2017 01:00 Julskinka


7/12 2017 01:00 Marinerade revbenspjäll


6/12 2017 01:00 Kryddig varm choklad


5/12 2017 01:00 Moussaka


4/12 2017 01:00 Lutfisk med vit sås


3/12 2017 01:00 Pasta m. bacon


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS