torsdag 20 september 2018

Family

5/12 2017 01:00

Moussaka

Ingredienser
3 st auberginer
1 st citron
1 st stor gul lök
750 g malet lammkött
3 st stora tomater
4 msk tomatpuré
30 g smör
2.5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 st äggula
150 g ost
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
muskot
kanel

 Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär auberginerna i tunna skivor och pressa över citronen. Citronen inehåller C-vitamin som verkar som antioxidant och gör att aubergineskivorna inte mörknar. Varva skivorna med salt i ett durkslag, täck med en tallrik och en tyngd. Låt stå svalt i 0.5 timme så att auberginerna hinner vätska ur sig.  Skala och skiva löken och bryn den i lite matolja i en stekgryta. Tillsätt köttet och bryn det på medelvärme under omrörning. Smaka av med salt, peppar samt rikligt med malen kanel. När köttet är brynt och vätskan avdunstat tillsätts tomaterna och tomatpurén under omrörning. Låt det hela sjuda utan lock på medelgod värme i 15-20 minuter. Rör om då och då.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tag kastrullen från spisen och rör i mjölet. Späd med mjölken och öka värmen så att såsen kokar upp. Tag kastrullen från spisen och ställ att svalna.  Skölj aubergineskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Hetta upp 2 matskedar olivolja i stekpannan och stek skivorna tills de blir guldgula. Låt dem rinna av på hushållspapper. Varva aubergineskivorna med köttröran i en ungsfast form. Riv osten och vispa ner den i såsen tillsammans med äggulan, häll över de varvade auberginerna och köttet. Grädda i 25-30 minuter.(insänt av Ann)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Flädermousse med jordgubbar


18/9 02:00 Blåbärstortilla


17/9 02:00 Sommarknyte på grillen


16/9 02:00 CupCakes med hallon och blåbär


15/9 02:00 Lima Cheesecake


14/9 02:00 Frusen Rabarberkräm på mandelkaka


13/9 02:00 Havresmulpaj


12/9 02:00 Entrecote med ugnsbakade tomater


11/9 02:00 Fisk i ugn med rotfrukter


10/9 02:00 Tomatpasta med cashewnötter


9/9 02:00 Hemlagad färskost


8/9 02:00 Zucchinipasta med skinka


7/9 02:00 Nötpaj


6/9 02:00 Wrap med skinka och paprika


5/9 02:00 Tacopaj


4/9 02:00 Krämig pastagratäng med skinka


3/9 02:00 Fransk laxlåda


2/9 02:00 GI - lasagne


1/9 02:00 Kyckling med parmaskinka och balsam s


31/8 02:00 Hallonfylld pannkaka


30/8 02:00 Havre och choklad cookies


29/8 02:00 Mangosurpris


28/8 02:00 Vaniljsviss


27/8 02:00 Fransk omelett


26/8 02:00 Kinainspirerad kyckling


25/8 02:00 Quornfilé med bearnaisesvängd potatis


24/8 02:00 Choklad och citronmousse


23/8 02:00 Pannkaksrullar


22/8 02:00 Choklad och hallondessert


21/8 02:00 Ärtiga soppan


20/8 02:00 Harissa-ris med grönsaker och nötter


19/8 02:00 Pasta på en kvart


18/8 02:00 Ris med bönor och lammfärs


17/8 02:00 Exotiskt fruktsallad med vit kokossås


16/8 02:00 Yoghurt med bär och honungsrostad hav


15/8 02:00 Italiensk kycklingsoppa


14/8 02:00 Köttfärsfyllda tortillas


13/8 02:00 Mandelmusslor


12/8 02:00 Indiska laxspett


11/8 02:00 Biffwok med asiatisk sås


10/8 02:00 Tortillapizza


9/8 02:00 Rabarberpaj


8/8 02:00 Skinkröra i melonhalvor


7/8 02:00 Citron- och ingefärsmarinerade räkor


6/8 02:00 Flintastek med grekisk smak


5/8 02:00 Aglione, tomatsås


4/8 02:00 Bagels med räkfyllning


3/8 02:00 Barbecuesås - grillsås


2/8 02:00 Champinjongratinerade grönsaker


1/8 02:00 Biff med vitlökssås och ugnsstekt pot


Flera nyheter

ANNONS

NYHETER VIA E-POST

Mailbox.se - Bli smartare!

In- och utrikesnyheter
Business – Ekonomi
Business – Företag
Business – IT/Telekom
Shopping/Internet

ANNONS

ANNONS
ANNONS