Ingredienser
Portioner: 4
4 fläskkotletter
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl vatten
½ dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 msk brun farin
10 potatisar (ca 800 g)
1 gul lök
1 dl hackad persilja
Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna ca 2 min/sida. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat så länge. Koka upp tomatkross, vatten, puré, buljongtärning och farin i en traktörpanna. Skala och skiva potatisen och löken. Lägg potatis och lök i pannan och låt puttra ca 5 min under lock. Lägg på kotletterna och låt puttra ytterligare ca 10 min under lock. Strö över rikligt med persilja och servera kotletterna med en grönsallad.(Insänt av Carina)
Vår värld före platt-tektoniken