( 4 port )
Ingredienser:
4 skivor vattenmelon
1/2 msk socker
1/2 msk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
salt
olja
8 skalade havskräftstjärtar
Madeiravinägrett:
1 finskuren sommarlök
1 dl madeira
1 msk oystersås
1 msk honung
1 msk rapsolja
1/2 msk balsamvinäger
salt och peppar
mangoldskott
rucolasallad
2 dl brödkrutonger
Gör så här: Gnid in vattenmelonen med sockret, chilipulvret, paprikapulvret och salt.
Ringla lite olja över och grilla skivorna i ca 5 minuter på varje sida.
Blanda alla ingredienserna till vinägretten och smaksätt efter behov med salt och peppar. Lägg upp melonskivorna och kräftstjärtarna på tallrikar och garnera med mangoldskott, rucolasallad samt brödkrutonger. Avsluta med att ringla madeiravinägrett över tallriken. (Maja)
Vår värld före platt-tektoniken