söndag 22 juli 2018

Family

9/11 2017 01:00

Potatis- och grönsakskaka med smak av tryffel

10 pers
Ingredienser
800 g potatis
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Grönsaksmos:
750 g potatis
2-3 morötter
2-3 palsternackor (250 g)
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Svamp:
500 g färska champinjoner
4-5 salladslökar (75 g)
1 msk smör
2 tsk tryffelolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Till garnering:
färska örter
 
Potatis- och grönsakstillbehör som går att tillaga redan dagen innan. Skär kakan i bitar när den är kall och värm den sedan i ugnen före servering.

Gör så här:
1. Potatiskaka: Skala och skär 800 g potatis tunt, gärna i matberedare. Smält hälften av smöret i en stekpanna som mäter ca 24 cm i diameter. Lägg i hälften av potatisen och strö på salt och peppar. 2. Vrid ner värmen till medelvärme och stek potatisen mjuk under lock utan omrörning ca 15 min. Vänd kakan med hjälp av en tallrik eller lock och stek andra sidan frasig 3-4 min. 3. Stek på samma sätt ytterligare en potatiskaka med resten av potatisen och smöret. 4. Grönsaksmos: Skala potatis, morötter och palsternackor. Skär dem i ganska grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Mosa rotsakerna grovt med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar. 5. Svamp: Ansa champinjoner och lök. Skär det i skivor. Stek svamp i smör tills vätskan försvunnit. Tillsätt lök och tryffelolja och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Salta och peppra. 6. Lägg en potatiskaka i botten på en form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Lägg på hälften av moset, sedan svamp- och lökblandningen. Fyll på med resten av moset och till sist en potatiskaka. Packa ganska hårt och täck över med plastfolie. Låt alltsammans stå i kylen över natten. 7. Vid servering: Ta loss kanten på formen och skär kakan i 10-12 bitar med en vass kniv när kakan är kall. Låt kakan bli rumstempererad och värm den sedan under folie mitt i ugnen i 175° ca 30 min. (Doris)

Bookmark and Share

20/7 02:00 Falukorv i senapssås


19/7 02:00 Försommarsallad med lax


18/7 02:00 Djungelkyckling


17/7 02:00 Aprikapaprikawok


16/7 02:00 Blåbärspannkaka


15/7 02:00 Bärpaj


14/7 02:00 Broccolisoppa


13/7 02:00 Bekväm kyckling med ugnsstekt potatis


12/7 02:00 Barnens köttbullsspecial


11/7 02:00 Amerikansk potatissallad


10/7 02:00 Pytt på varmrökt lax och sötpotatis


9/7 02:00 Snabb varm kycklingsallad med fetaost


8/7 02:00 Caesarsallad med grillad lax


7/7 02:00 Pasta Italio


6/7 02:00 Spagetti Carbonara


5/7 02:00 Fläskfile i ost och senapssås


4/7 02:00 Klassisk sommarkyckling


3/7 02:00 Kycklingpaj


2/7 02:00 Limekyckling


1/7 02:00 Saffransrutor


30/6 02:00 Solros knäck


29/6 06:00 Barnen går på läger i skolan


29/6 02:00 We go Wegolåda


28/6 19:00 En trädgård ska inte bara vara vacker


28/6 14:03 Ny medicin räddar tusentals kvinnors


28/6 02:00 Kärlekspasta


27/6 21:00 Här växer barnens egen tidning fram


27/6 11:01 Spara tusenlappar - städa ekonomin in


27/6 11:00 Sminkjättar förbjuder giftiga ämnen i


27/6 11:00 Här är det farligast att vara kvinna


27/6 08:00 Fifflande föräldrar ska kunna straffa


27/6 06:00 Janne och Wesley väntar barn via surr


27/6 02:00 Pastawok


26/6 20:00 Flera brister kring fritidshemmen


26/6 02:00 Nu ska nojjiga föräldrar följa barnen


26/6 02:00 Lättlagad ratatouillelasagne


25/6 02:00 Lax och ädelpasta


24/6 17:00 Saudiska kvinnor firar rätten att kör


24/6 14:00 Ryckte ut till misslyckad matlagning


24/6 11:00 Här visar premiärministern upp sitt n


24/6 02:00 Thaisoppa med nudlar


23/6 02:00 BaconLasagne


22/6 12:00 "Föräldrarnas larm: Skolan överg


22/6 02:00 Pasta med paprika och vitlöksås


21/6 02:00 Grön Snabblasagne


20/6 23:01 Pengarna ger mer kultur i förskolan


20/6 02:00 Skördepasta med oliver


19/6 08:00 Så kan kvinnorna avgöra Trumps politi


19/6 08:00 Malmöbolaget som gör det smarta hemme


19/6 02:00 Tusen och en natt dadlar


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY