fredag 19 oktober 2018

Family

9/11 2017 01:00

Potatis- och grönsakskaka med smak av tryffel

10 pers
Ingredienser
800 g potatis
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Grönsaksmos:
750 g potatis
2-3 morötter
2-3 palsternackor (250 g)
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Svamp:
500 g färska champinjoner
4-5 salladslökar (75 g)
1 msk smör
2 tsk tryffelolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Till garnering:
färska örter
 
Potatis- och grönsakstillbehör som går att tillaga redan dagen innan. Skär kakan i bitar när den är kall och värm den sedan i ugnen före servering.

Gör så här:
1. Potatiskaka: Skala och skär 800 g potatis tunt, gärna i matberedare. Smält hälften av smöret i en stekpanna som mäter ca 24 cm i diameter. Lägg i hälften av potatisen och strö på salt och peppar. 2. Vrid ner värmen till medelvärme och stek potatisen mjuk under lock utan omrörning ca 15 min. Vänd kakan med hjälp av en tallrik eller lock och stek andra sidan frasig 3-4 min. 3. Stek på samma sätt ytterligare en potatiskaka med resten av potatisen och smöret. 4. Grönsaksmos: Skala potatis, morötter och palsternackor. Skär dem i ganska grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Mosa rotsakerna grovt med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar. 5. Svamp: Ansa champinjoner och lök. Skär det i skivor. Stek svamp i smör tills vätskan försvunnit. Tillsätt lök och tryffelolja och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Salta och peppra. 6. Lägg en potatiskaka i botten på en form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Lägg på hälften av moset, sedan svamp- och lökblandningen. Fyll på med resten av moset och till sist en potatiskaka. Packa ganska hårt och täck över med plastfolie. Låt alltsammans stå i kylen över natten. 7. Vid servering: Ta loss kanten på formen och skär kakan i 10-12 bitar med en vass kniv när kakan är kall. Låt kakan bli rumstempererad och värm den sedan under folie mitt i ugnen i 175° ca 30 min. (Doris)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Red hot salsa


17/10 02:00 Grillad fisk med mangoröra och limeså


16/10 02:00 Citron och märängtårta


15/10 02:00 Oreganodoftande plattbröd


14/10 02:00 Souvlaki


13/10 02:00 Pumpa och morotskaka


12/10 02:00 Cajungryta


11/10 02:00 Nötkolabitar


10/10 02:00 Apetinakyckling


9/10 02:00 Lingonglass med kolasås


8/10 02:00 Yoghurt panna cotta


7/10 02:00 Bakpotatis blue cheese


6/10 02:00 Wokpasta med cottage cheese


5/10 02:00 Grillade spareribs


4/10 02:00 Grillad steak med dillpestosmör


3/10 02:00 Laxspett med rökt fläsk och tryffeldi


2/10 02:00 Biff, chilismör och vitlöksmos


1/10 02:00 Äppelkaka med lingon


30/9 02:00 Chilisofrito


29/9 02:00 Limesnurror


28/9 02:00 Korvcouscous


27/9 02:00 Bamsebiff


26/9 02:00 Quinosallad med kyckling


25/9 02:00 Rostad potatissallad


24/9 02:00 Latte inte favoriten


23/9 02:00 Vitlöksgrillad bröd 4 Port


22/9 02:00 Rika riddare med äppelsalsa och karde


21/9 02:00 Lyxig äggröra


20/9 02:00 Havrekakor med rabarber


19/9 02:00 Flädermousse med jordgubbar


18/9 02:00 Blåbärstortilla


17/9 02:00 Sommarknyte på grillen


16/9 02:00 CupCakes med hallon och blåbär


15/9 02:00 Lima Cheesecake


14/9 02:00 Frusen Rabarberkräm på mandelkaka


13/9 02:00 Havresmulpaj


12/9 02:00 Entrecote med ugnsbakade tomater


11/9 02:00 Fisk i ugn med rotfrukter


10/9 02:00 Tomatpasta med cashewnötter


9/9 02:00 Hemlagad färskost


8/9 02:00 Zucchinipasta med skinka


7/9 02:00 Nötpaj


6/9 02:00 Wrap med skinka och paprika


5/9 02:00 Tacopaj


4/9 02:00 Krämig pastagratäng med skinka


3/9 02:00 Fransk laxlåda


2/9 02:00 GI - lasagne


1/9 02:00 Kyckling med parmaskinka och balsam s


31/8 02:00 Hallonfylld pannkaka


30/8 02:00 Havre och choklad cookies


Flera nyheter

ANNONS

NYHETER VIA E-POST

Mailbox.se - Bli smartare!

In- och utrikesnyheter
Business – Ekonomi
Business – Företag
Business – IT/Telekom
Shopping/Internet

ANNONS

ANNONS
ANNONS