fredag 20 april 2018

Family

8/11 2017 01:00

Helstekt oxfilé med rödvin- & vitlökssky, timjanskum

Helstekt oxfilé med rödvin- & vitlökssky, timjanskum
Ingredienser
1,6 kilo oxfilé
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör

Rödvinssky:
3 hela vitlökar
2 gula lökar
1 msk olivolja
1 dl strösocker
1 flaska rött vin (75 cl)
1 1/2 dl koncentrerad kalvfond
6 dl vatten
2 tsk maizena majsstärkelse
25 g smör
1 krm nymald svartpeppar

Timjanskum:
3 dl vispgrädde
1 dl repad löst packad timjan
1 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald vitpeppar

Gör så här:
1. Oxfilé: Bind eventuellt om filén med bomullssnöre för att få en fin rund form. Strö på salt och peppar. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Kyl den snabbt. Hit går att förbereda. 2. Ta fram filéerna i god tid och låt dem bli rumsvarma, ca 30 min. Sätt ugnen på 175¨. 3. Stek dem mitt i ugnen ca 35 min tills innertemperaturen är 56°. Låt köttet vila ca 15 min under folie innan det skärs upp i 20 skivor. 4. Rödvinssås: Sätt ugnen på 200°. Bryt vitlöken i klyftor och skär löken i klyftor. Lägg all lök i en oljad långpanna. Rosta den mitt i ugnen ca 20 min. 5. Smält sockret i en gryta och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt lök, rödvin, fond och vatten. Låt det koka ner tills det återstår ca 5 dl. Sila skyn och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp. Vispa ner smöret. Smaka av med peppar. 6. Timjanskum: Koka ihop grädde och timjan tills hälften återstår. Sila bort timjanskvistarna och häll ner mjölken. - Hit går att förbereda - Vispa såsen skummig under uppvärmning. Smaka av med salt och peppar. (insänt av Doris)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


6/3 01:00 Amerikanska kuvertbröd


5/3 01:00 Knäckbräck


4/3 01:00 Pastassallad med pestosmak


3/3 01:00 Smörkola


2/3 01:00 Melonsallad med ingefärssås


1/3 01:00 Medelhavsgryta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS