Renskavsgryta
Tillagningstid: 20-40 min
4 port
Ingredienser
1 pkt renskav, 240 g
1-2 msk flytande margarin
1 gul lök
1 äpple
8-10 enbär, krossade
1 burk kantareller, 184 g
8-10 kärnfria katrinplommon
2½ dl matlagningsgrädde
1½ tsk salt
¾ tsk krm svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
Ingredienser:
Skär det nätt och jämnt tinade renskavet i bitar och bryn det i flytande margarin i en stekpanna. Skala och hacka löken. Skala och riv äpplet grovt på ett rivjärn. Blanda ner lök och äpple i stekpannan och låt det fräsa med i några minuter. Tillsätt krossade enbär. Låt svampen rinna av ordentligt innan den läggs i pannan. Blanda också ner katrinplommonen, skurna i små bitar. Häll på matlagningsgrädde, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka ev av med lite mer salt och peppar. Rör ner sojan och strö över klippt persilja. Servera råris till.
Vår värld före platt-tektoniken