lördag 20 januari 2018

Family

24/10 2017 02:00

Bakad potatis & fiskspett

Ingredienser
Portioner: 4

4 stora potatisar
2 msk olivolja
2 msk smör
1 dl crème fraiche
1 dl västerbottenost (riven)
salt  & peppar

MARULKSPETT:
400 g marulkfilé (putsad)
12 små morötter  (späda, eller 2 stora)
½ tsk salt
2 tsk peppar  (grovmalen lika delar vit-, svart-, rosè- och grönpeppar)
½ citron
1 msk olivolja
Basilikaolja

Tillagningstid: Över 20 min

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.Tvätta potatisarna. Ugnsbaka dem i ca 1 timme. Skär av ett lock på potatisarna. Gröp ur potatisarna, men lämna en "skalvägg". Blanda potatisen med olivolja, smör, crème fraiche och ost. Salta och peppra. Varmhåll.
Sätt ugnen på "grill".
Putsa de späda morötterna eller skär de stora morötterna i 12 stavar. Koka dem krispigt mjuka. Kyl . Skär marulken i 12 bitar. Varva bitarna på spett med morötterna. Strö salt och pepparblandningen över spetten. Ugnsstek spetten nära grillelementet i 2-3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Fyll potatisskalen med potatisblandningen. Lägg spetten ovanpå.
Riv skalet och pressa saften ur citronen. Blanda detta med olivoljan. Pensla spetten med blandningen.

Basilikaolja:
Mixa 2 dl finhackad färsk basilika och 1 dl finhackad färsk spenat med 4 dl kallpressad olivolja i matberedare. Sila. Salta och peppra.(Insänt av Anita)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Fiskwok med ostronssås (soja- gluten-


Igår 01:00 Moccarutor (Mjölk och äggfri)


18/1 01:00 Kalvfilé Oscar


17/1 01:00 Tårta på en botten av mandelmassa med


16/1 01:00 Kyckling möter rödlök och haricots ve


15/1 01:00 Rösti


14/1 01:00 Skomakarlåda


13/1 01:00 Chokladkräm med passionsfrukt och hal


12/1 01:00 Smulpaj med rabarber och jordgubbar


11/1 01:00 Grillad oxfilé med gräddkokt potatis


10/1 01:00 Nougattårta


9/1 01:00 Parmesankassler med tomat och buljong


8/1 01:00 Rotfrukter med oströra


7/1 01:00 Lamfärsburgare i pitabröd


6/1 01:00 Viltlax


5/1 01:00 Italiensk Brödsallad


4/1 01:00 Fläskfilé med potatisgratäng och plom


3/1 01:00 Sambalgryta


2/1 01:00 Rostbiff med potatispuré och balsamv


1/1 01:00 Kycklingfilé i lyxig senapssås


31/12 2017 01:00 Ljummen biff- och paprikasallad


30/12 2017 01:00 Färs på spett


29/12 2017 01:00 Pasta e fagioli


28/12 2017 01:00 Biff med Bearnaise


27/12 2017 01:00 Omelett med KarlJohansvamp


26/12 2017 01:00 Varm rostbiff med tomatsalsa och bals


25/12 2017 01:00 Oxfilé med trattkantarellsås


24/12 2017 01:00 Västerbotten paj med kantareller


23/12 2017 01:00 Varmrökt makrill med äggsallad


22/12 2017 01:00 Limefilé


21/12 2017 01:00 Halstrad Råbiff med rödvinssmör


20/12 2017 01:00 Apelsinlamm


19/12 2017 01:00 Fläskfilé i ost och senapssås


18/12 2017 01:00 Potatisgratäng med kantareller


17/12 2017 01:00 Skogspanna


16/12 2017 01:00 Stekt fasan med calvadossås


15/12 2017 01:00 Nykokt gratinerad hummer


14/12 2017 01:00 Mager Pizza


13/12 2017 01:00 Julköttbullar


12/12 2017 01:00 Nötknäck


11/12 2017 01:00 Göspaket


10/12 2017 01:00 Mjuk nougat


9/12 2017 01:00 Saffransscones


8/12 2017 01:00 Julskinka


7/12 2017 01:00 Marinerade revbenspjäll


6/12 2017 01:00 Kryddig varm choklad


5/12 2017 01:00 Moussaka


4/12 2017 01:00 Lutfisk med vit sås


3/12 2017 01:00 Pasta m. bacon


2/12 2017 01:00 Choco Chip Müsli Bars


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS