fredag 20 april 2018

Family

24/10 2017 02:00

Bakad potatis & fiskspett

Ingredienser
Portioner: 4

4 stora potatisar
2 msk olivolja
2 msk smör
1 dl crème fraiche
1 dl västerbottenost (riven)
salt  & peppar

MARULKSPETT:
400 g marulkfilé (putsad)
12 små morötter  (späda, eller 2 stora)
½ tsk salt
2 tsk peppar  (grovmalen lika delar vit-, svart-, rosè- och grönpeppar)
½ citron
1 msk olivolja
Basilikaolja

Tillagningstid: Över 20 min

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.Tvätta potatisarna. Ugnsbaka dem i ca 1 timme. Skär av ett lock på potatisarna. Gröp ur potatisarna, men lämna en "skalvägg". Blanda potatisen med olivolja, smör, crème fraiche och ost. Salta och peppra. Varmhåll.
Sätt ugnen på "grill".
Putsa de späda morötterna eller skär de stora morötterna i 12 stavar. Koka dem krispigt mjuka. Kyl . Skär marulken i 12 bitar. Varva bitarna på spett med morötterna. Strö salt och pepparblandningen över spetten. Ugnsstek spetten nära grillelementet i 2-3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Fyll potatisskalen med potatisblandningen. Lägg spetten ovanpå.
Riv skalet och pressa saften ur citronen. Blanda detta med olivoljan. Pensla spetten med blandningen.

Basilikaolja:
Mixa 2 dl finhackad färsk basilika och 1 dl finhackad färsk spenat med 4 dl kallpressad olivolja i matberedare. Sila. Salta och peppra.(Insänt av Anita)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


6/3 01:00 Amerikanska kuvertbröd


5/3 01:00 Knäckbräck


4/3 01:00 Pastassallad med pestosmak


3/3 01:00 Smörkola


2/3 01:00 Melonsallad med ingefärssås


1/3 01:00 Medelhavsgryta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS