Ingredienser
Portioner: 4
4 stora potatisar
2 msk olivolja
2 msk smör
1 dl crème fraiche
1 dl västerbottenost (riven)
salt & peppar
MARULKSPETT:
400 g marulkfilé (putsad)
12 små morötter (späda, eller 2 stora)
½ tsk salt
2 tsk peppar (grovmalen lika delar vit-, svart-, rosè- och grönpeppar)
½ citron
1 msk olivolja
Basilikaolja
Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.Tvätta potatisarna. Ugnsbaka dem i ca 1 timme. Skär av ett lock på potatisarna. Gröp ur potatisarna, men lämna en "skalvägg". Blanda potatisen med olivolja, smör, crème fraiche och ost. Salta och peppra. Varmhåll.
Sätt ugnen på "grill".
Putsa de späda morötterna eller skär de stora morötterna i 12 stavar. Koka dem krispigt mjuka. Kyl . Skär marulken i 12 bitar. Varva bitarna på spett med morötterna. Strö salt och pepparblandningen över spetten. Ugnsstek spetten nära grillelementet i 2-3 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Fyll potatisskalen med potatisblandningen. Lägg spetten ovanpå.
Riv skalet och pressa saften ur citronen. Blanda detta med olivoljan. Pensla spetten med blandningen.
Basilikaolja:
Mixa 2 dl finhackad färsk basilika och 1 dl finhackad färsk spenat med 4 dl kallpressad olivolja i matberedare. Sila. Salta och peppra.(Insänt av Anita)
Otroliga djur bortom verkligheten