4 Portioner
1 Gul lök
2 Potatisar
1 Liten bit rotselleri
2 tb Smör eller margarin
4 dl Vatten
1 Kryddmått timjan
1 pk Djupfryst krabba (ev burk)
4 dl Mjölk
1 dl Grädde
1 ts Salt Cayennepeppar Finklippt dill
Skala lök, potatis och selleri och skär allt i strimlor. Fräs dem i matfettet i några minuter. Tillsätt vatten och timjan. Koka på svag värme i c:a 10 minuter. Tillsätt krabban om den är otinad och sjud soppan vidare tills krabban kan delas upp i bitar. (Använder du burkkrabba: Rensa den väl och lägg i den tillsammans med sitt spad, när grönsakerna är mjuka) Tillsätt mjölk och grädde och smaka av med kryddor. Strö i rikligt med dill. (Insänt av Gunnel)
Vår värld före platt-tektoniken