500-600 g fläskfilé
400 g broccoli (fryst eller färsk)
½ röd paprika
rostad lök
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
12 champinjoner
70 g soltorkade tomater
½ dl gräslök, hackad
2 dl paprika & chili crème fraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna. Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter. Skär paprikan i långa strimlor. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter. Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Strö över rostad lök. (Insänt av Marie)
Stop-motion samurajfilm