fredag 20 april 2018

Family

13/10 2017 02:00

Chiligratinerad fläskfilé

500-600 g fläskfilé
400 g broccoli (fryst eller färsk)
½ röd paprika
rostad lök
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
12 champinjoner
70 g soltorkade tomater
½ dl gräslök, hackad
2 dl paprika & chili crème fraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar  

Gör så här:
Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna. Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter. Skär paprikan i långa strimlor. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter. Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Strö över rostad lök. (Insänt av Marie)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Orientalisk currywrap


18/4 02:00 Auberginedipp


17/4 02:00 Indiska köttbullar


16/4 02:00 Quesadilla med Keso+ fiber


15/4 02:00 Ugnsstekta grönsaker i grönkålspesto


14/4 02:00 Marinerade revbensspjäll


13/4 02:00 Sydstatsfilé med sötpotatis


12/4 02:00 Fiskspett med italienskt smör.


11/4 02:00 Yoghurt panna cotta


10/4 02:00 Franska örtfärsbiffar


9/4 02:00 Wrap med tonfisk och kikärtor


8/4 02:00 Apelsin- och timjanfisk


7/4 02:00 Avocadosås


6/4 02:00 Kolapaj med röda vinbär


5/4 02:00 Ägg- och räksallad


4/4 02:00 Jordgubbar i juicegelé


3/4 02:00 Hot biff wok


2/4 02:00 Jordnötssås


1/4 02:00 Fiskwok med ingefära


31/3 02:00 Chilimarinerad karré med jordnötssås


30/3 02:00 Asiatisk lax


29/3 02:00 Grekisk sallad på en pinne


28/3 02:00 Grekisk sallad


27/3 02:00 Grekisk kaviardipp


26/3 02:00 Fransk potatissallad med kronärtskock


25/3 01:00 God röra med KESO® cottage cheese


24/3 01:00 Clubsandwich med grillad kyckling och


23/3 01:00 Cool ”ostkaka” med sting


22/3 01:00 Biff béarnaise


21/3 01:00 Bakade tomater i olivsås


20/3 01:00 Fisk à la Provence


19/3 01:00 Lammfärsbiffar med bulgursallad och f


18/3 01:00 Punschgratinerade jordgubbar


17/3 01:00 Daimglass med marshmallows


16/3 01:00 Primörlåda med skinka


15/3 01:00 Citronmarinerade jordgubbar och melon


14/3 01:00 Italiensk fiskboll


13/3 01:00 Rosa chokladmousse


12/3 01:00 Vego osso buco med gremolata


11/3 01:00 Örtsoppa med vitlöksgrädde


10/3 01:00 Grillade grönsaker med couscous och ä


9/3 01:00 Flädergratinerade jordgubbar


8/3 01:00 Indisk grönsakspytt


7/3 01:00 Paprikakorv


6/3 01:00 Amerikanska kuvertbröd


5/3 01:00 Knäckbräck


4/3 01:00 Pastassallad med pestosmak


3/3 01:00 Smörkola


2/3 01:00 Melonsallad med ingefärssås


1/3 01:00 Medelhavsgryta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS