Potatismos är enkelt att göra och ska vara riktigt fluffigt!
Receptet ger ungefär så mycket potatismos som går åt till en portion.
Antal portioner: 1
Färdigt på: 30 min
Ingredienser:
3 st medelstora mjöliga potatisar
0.75 dl mjölk (3 %) eller grädde
50 g osaltat smör
salt
vitpeppar
muskot
Gör så här:
1. Räkna ut receptet för antalet personer som ska äta.
Halvera eller dela potatisen och koka oskalade i en stor kastrull med saltat vatten.
Häll av vattnet när de är tillräckligt mjuka för att pressas, cirka 15 minuter.
Tryck potatisarna genom en potatispress.
2. Värm gärna mjölken något i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
3. Rör sedan i mjölken och smöret med en
träslev och smaka av med salt, peppar och lite nyriven muskot efter smak.
Fluffa till moset med träsleven.
Stop-motion samurajfilm