Parmesangratinerad kyckling
Ingredienser:
3 dl basmatiris
600 gram kyckllingfilé
4 dl Creme fraiche
150 gram parmesanost
2 st vitlöksklyftor
3 st morötter
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk smör
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet.
2. Dela kycklingfiléerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Riv 150 gram parmesanost. Blanda osten med 4 dl crème fraiche i en bunke och pressa i 2 st vitlöksklyftor. Tillsätt 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar.
4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.
5. Skala 3 st morötter och skär dem i stavar. Koka i lättsaltat vatten i 3-4 min. Häll av vattnet och blanda ner en klick smör (gillar du vitlök kan du pressa i ½ klyfta).
Otroliga djur bortom verkligheten