torsdag 25 april 2024

Family

31/8 2017 02:00

Hasselbackspotatis med färskostgratinerad fläskfilé

Ingredienser:
Potatis
1 kg  potatis
50 gram  smör
2 msk  olivolja
0,5 dl  ströbröd
salt och svartpeppar

Fläskfile
1 st  fläskfilé(er), eller fläskytterfilé
smör
salt och svartpeppar

Creme
100 gram  färskost
1 dl  Creme fraiche
1 st  vitlöksklyfta(or)
1 krm  svartpeppar
1 krm  salt

Sallad
0,5 st  romansallad
200 gram  rödkål
0,5 st  Citron, saft
flingsalt
svartpeppar

Tillagning:
1. Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda med olivoljan.
2. Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt.
Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda.
Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med hälften av smörblandningen och sätt in i ugnen ca 40 min.
Ta ut potatisen efter halva tiden och pensla med resten av smöret och strö över salt, peppar och ströbröd.

3. Fläskfilé: Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
4. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.

5. Cremé: Blanda färskosten med crème fraiche och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över köttet.
Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.

6. Sallad: Skölj och strimla salladen. Strimla rödkålen fint och blanda med salladen i en skål. Pressa över citronsaft och ringla över lite olja. Strö över salt och peppar.

 

Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS