4 portioner
Ingredienser:
400 g zucchini
1 gul lök
200 g blandsvamp eller champinjoner
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
2 dl päroncider
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
3 päron
150 g broccoli
0,5 - 1 dl russin
1 tsk kinesisk soja
2 tsk arrowrot
Tillbehör:
Couscous
spenatsallad med gurka och tomat
grovt bröd med ost.
Gör så här:
Skär zuccihini i 1 cm tjocka skivor som skärs i små kuber. Skala och skär löken i klyftor. Dela svamparna i bitar om de är stora.
Hetta upp olja i en gryta och stek zucchini, lök och svamp ca 5 min tills löken fått börjar få färg. Strö på salt och peppar och tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Låt koka sakta ca 10 min. Under tiden kan du skala, kärna ur och skära päronen i klyftor och skära broccolin i buketter.
Lägg i päronen, broccoli, russin och soja i grytan och koka ca 1 min. Rör ut arrowrot i lite kallt vatten och rör ner det. Koka upp och servera med couscous. (Inskickat av Rebecca)