Ingredienser:
1 grillad kyckling
1 liten grön paprika i strimlor, 3 hackade stjälkselleri, 6-7 skivade champinjoner,1/2 tsk salt
2 Anjou-päron, urkärnade och tärnade
1 Anjou-päron, urkärnat, skuret i 8 klyftor
Senapsdressing:
1 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1/2 tsk mald ingefära Grönsallad
Gör så här:
1. Tag skinnet av kycklingen, tag loss köttet och dela i mindre bitar.
2. Blanda kycklingbitar, paprikastrimlor, sellerihack och champinjoner i en skål. Salta.
3. Blanda ner pärontärningarna.
4. Täck 4 tallrikar eller skålar med strimlad sallad. Fördela kycklingsalladen över. Lägg päronklyftor vid sidan. Droppa lite citronsaft på päronen så att fruktköttet ej mörknar.
5. Blanda dressing och servera vid sidan om.
En fräsch lunchsallad som gärna serveras med ett gott nybakat bröd. Senapsdressingen kan bytas ut mot en vinägrettsås.(inskickat av kaeth)