onsdag 16 augusti 2017

Family

2/6 02:00

Champinjonfyllda Crépes

Ingredienser:

Smet:
4 dl mjöl, t.ex. bovetemjöl, grahamsmjöl, eller fullkornsdinkel. Byt gärna ut en del av mjölet mot sojaproteinpulver
7 dl osötad mjölk av t.ex. soja eller havre
1 tsk salt

Fyllning:
ca 300 g hård tofu, antingen den färdigmarinerade från Kung Markatta eller egenmarinerad i exempelvis 1 msk sojasås och 2 msk sesamolja
15 färska champinjoner
1-2 gula lökar
1 pkt sojagrädde
olja till stekning
soja
salt
svartpeppar
ev. smältbar veganost till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Om tofun ska marineras, börja med att tärna och marinera den. Vispa ihop ingredienserna till smeten och låt den stå och svälla ett tag om du har tid. Stek tunna pannkakor. Skär champinjoner och lökar i ganska små bitar och fräs dem tills vattnet gått ur svampen. Tillsätt tofun och ev. lite extra olja för att få fyr på det. När de blivit gyllene tillsätter du sojan, sojagrädden, salt och peppar. Låt puttra en stund. Lägg sedan fyllning i mitten av pannkakorna, rulla ihop dem och placera i en ungsfast form. (Riv över osten och) gratinera i ugnen en stund.
Serveras varma, gärna med en fräsch sallad.(erik)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Nio av tio struntar i grönsaker


14/8 02:00 Askimsborna får prova hemkört


13/8 02:00 Smöret har tagits bort på skolorna


12/8 02:00 Saltlakritsen räddad


11/8 02:00 Tips om hur du kan skydda dig ifrån m


10/8 02:00 Kaffe kan minska chansen att bli grav


9/8 02:00 Biff med curry och yoghurt


8/8 02:00 Ännu mindre betalt för mjölken


7/8 02:00 Svenskarna slänger mat för miljarder


6/8 02:00 Grillad biff med matig sallad


5/8 02:00 Efterfrågan på kaffe sprider sig


4/8 02:00 Ljummen laxsallad med mathavre


3/8 02:00 Salmonellasmittat fläsk återkallas


2/8 02:00 Tester avslöjade bärfusk


1/8 02:00 VItlökssoppa med matyoghurt och timja


31/7 02:00 Fet och sjuk av gifter i lax


30/7 02:00 Fiskburgare med smögenröra


29/7 02:00 Ljummen potatissallad


28/7 02:00 Banansmoothie med jordnötter


27/7 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


27/6 02:00 Skinkskivor i ugn


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS