tisdag 25 juli 2017

Family

19/5 02:00

Grahamsbullar

ca 10 Bullar
Ingredienser:
25 g Jäst
2 tb Flytande margarin
2 dl Vatten
1 dl Kesella
1 ts Salt
1 dl Grahamsmjöl
7 dl Vetemjöl Uppvispat ägg Vallmofrön

Gör så här:
Blanda jästen med margarin, vatten och kesella. När jästen är löst arbetas först grahamsmjölet och sedan vetemjölet in. Arbeta degen smidig i ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Forma degen till 12 bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 10 timmar i kylen.
Värm ugnen till 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valmofrön, grädda i ca 10 minuter. (inskickat av Lisa)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


27/6 02:00 Skinkskivor i ugn


26/6 02:00 Flygande Jakob


25/6 02:00 Kräver stopp för stor förpackning


24/6 02:00 Tigerkaka


23/6 02:00 675 kronor för tomaterna


22/6 02:00 Inbakad Gravlax med sås Chantilly


21/6 02:00 Coop storsatsar på lokalt kött


20/6 02:00 Öländska kroppkakor


19/6 02:00 Ärtsoppa


18/6 02:00 Glace au four med banan och pistage


17/6 02:00 Varm smörgåstårta


16/6 02:00 Fisksoppa


15/6 02:00 Pecan pie


14/6 02:00 Stjärnskott


13/6 02:00 Franskt fredagsgott


12/6 02:00 Entrecoté med vitlökssås


11/6 02:00 Tacos med köttfyllning


10/6 02:00 Nudlar med majs och kyckling


9/6 02:00 Broccoli ett lotteri


8/6 02:00 Kycklingsallad med Anjou päron


7/6 02:00 Päron- och kiwisallad med grönmögelos


6/6 02:00 Ninas Fläskfilé Stroganoff


5/6 02:00 Teriyaki


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS