tisdag 25 juli 2017

Family

18/5 02:00

En oväntad paj

6 portioner

Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl,
150 g smör och 2 msk vatten.
Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform, förgrädda pajskalet i 200° ugnsvärme i ca 15 minuter.

Till fyllning:
3-4 dl färskriven ost
1/2 dl torkade trattkantareller
ca 2 msk smör eller olja
ca 150 g broccoli
ca 3/4 dl grovhackade valnötskärnor
3 ägg
3 dl mjölk
salt, svartpeppar

Gör så här:
Blötlägg torkad svamp ca 30 minuter. Koka broccolin i lättsaltat vatten och spola den sedan genast med kallt vatten, det gör broccolin vackrare och godare. Skär broccolin i stora bitar.
Lägg ut ca 1/3 av den rivna osten i det förgräddade pajskalet, sedan broccolibitar och svamp (den torkade avrunnen och dessutom urkramad) och lite hackade valnötter.
Vispa ihop äggen med mjölk och resten av osten, krydda med salt och peppar. Häll detta i pajskalet och grädda pajen i 30-40 minuter.
(Inskickat av koppargrytan)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


27/6 02:00 Skinkskivor i ugn


26/6 02:00 Flygande Jakob


25/6 02:00 Kräver stopp för stor förpackning


24/6 02:00 Tigerkaka


23/6 02:00 675 kronor för tomaterna


22/6 02:00 Inbakad Gravlax med sås Chantilly


21/6 02:00 Coop storsatsar på lokalt kött


20/6 02:00 Öländska kroppkakor


19/6 02:00 Ärtsoppa


18/6 02:00 Glace au four med banan och pistage


17/6 02:00 Varm smörgåstårta


16/6 02:00 Fisksoppa


15/6 02:00 Pecan pie


14/6 02:00 Stjärnskott


13/6 02:00 Franskt fredagsgott


12/6 02:00 Entrecoté med vitlökssås


11/6 02:00 Tacos med köttfyllning


10/6 02:00 Nudlar med majs och kyckling


9/6 02:00 Broccoli ett lotteri


8/6 02:00 Kycklingsallad med Anjou päron


7/6 02:00 Päron- och kiwisallad med grönmögelos


6/6 02:00 Ninas Fläskfilé Stroganoff


5/6 02:00 Teriyaki


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS