torsdag 20 juli 2017

Family

15/5 02:00

Vaniljglass med rödvinskokta äpplen

Portioner: 6
Ingredienser:
Glass:
6 st äggulor
3 dl strösocker
1 vaniljstång
1/2 l mjölk
21/2 dl vispgrädde

Rödvinskokta äpplen:
75 cl Algervin
1 kanelstång
21/2 dl strösocker
6 fasta äppleneparat.

Gör så här:
Lägg äggulorna och socker i en skål. Dela vanilj- stången på längden och skrapa ner vaniljkornen i skålen. Vispa till en pösig smet.
Koka upp mjölken tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Vispa ner äggsmeten i den kokande mjölken. Lyft över kastrullen till en bunke med kallt vatten och fortsätt vispa tills smeten kallnat. Plocka bort vaniljstången. Tillsätt grädden. Kör massan i glassmaskin eller låt den stå i frys 3-4 timmar. Rör om då och då.
Koka upp vinet tillsammans med sockret och kanelstången. Låt koka tills det reducerat till hälften.
Skala äpplena och tag ut kulor med kuljärn eller skär stora tärningar och forma dem till kulor med vass kniv.
Låt äppelkulorna sjuda i vinet 8-10 minuter. Låt dem kallna i spadet. Kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Lägg upp glassen med glasskopa eller sked i en vacker skål och servera äppelkulorna med sin sås separat.(inskickat av Koppargrytan)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


27/6 02:00 Skinkskivor i ugn


26/6 02:00 Flygande Jakob


25/6 02:00 Kräver stopp för stor förpackning


24/6 02:00 Tigerkaka


23/6 02:00 675 kronor för tomaterna


22/6 02:00 Inbakad Gravlax med sås Chantilly


21/6 02:00 Coop storsatsar på lokalt kött


20/6 02:00 Öländska kroppkakor


19/6 02:00 Ärtsoppa


18/6 02:00 Glace au four med banan och pistage


17/6 02:00 Varm smörgåstårta


16/6 02:00 Fisksoppa


15/6 02:00 Pecan pie


14/6 02:00 Stjärnskott


13/6 02:00 Franskt fredagsgott


12/6 02:00 Entrecoté med vitlökssås


11/6 02:00 Tacos med köttfyllning


10/6 02:00 Nudlar med majs och kyckling


9/6 02:00 Broccoli ett lotteri


8/6 02:00 Kycklingsallad med Anjou päron


7/6 02:00 Päron- och kiwisallad med grönmögelos


6/6 02:00 Ninas Fläskfilé Stroganoff


5/6 02:00 Teriyaki


4/6 18:52 Fråga spåkvinnan: Jag vill ha mitt dr


4/6 02:00 Tomatsoppa


3/6 02:00 Potatisgratäng


2/6 02:00 Champinjonfyllda Crépes


1/6 02:00 Köttfärslimpa


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY