onsdag 16 augusti 2017

Family

11/5 02:00

Hamburgare

4 portioner

Ingredienser:
600 g Nötfärs
1 Gul lök; råriven
3 tsk Kockens texas grillkrydda
Kockens stek & grillolja; -till pensling
Salt

Dressing
1 dl Majonnäs
1/2 dl Gräddfil
1 msk Slotts franska senap
1 msk Slotts chilisås
1 tsk Kockens piffi allkrydda
1 Vitlöksklyfta; pressad

Tillbehör:
4 Hamburgerbröd
Isbergssallad
Gul lök; rå, skivad

Gör så här:
1. Arbeta ihop nötfärs, lök, grillkrydda och forma en hamburgare per portion.
2. Rör samman ingredienserna till dressingen och ställ den kallt minst en timme före serveringen.
3. Pensla hamburgarna med stek & grilloljan, salta en aning.
4. Grilla dem 3-4 minuter på varje sida.
5. Avnjut hamburgarna i bröd (som blir ännu godare om du rostar det på grillen), dressingen, sallad och råa lökringar eller andra grönsaker du tycker passar.
(Inskickad av Björn)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Nio av tio struntar i grönsaker


14/8 02:00 Askimsborna får prova hemkört


13/8 02:00 Smöret har tagits bort på skolorna


12/8 02:00 Saltlakritsen räddad


11/8 02:00 Tips om hur du kan skydda dig ifrån m


10/8 02:00 Kaffe kan minska chansen att bli grav


9/8 02:00 Biff med curry och yoghurt


8/8 02:00 Ännu mindre betalt för mjölken


7/8 02:00 Svenskarna slänger mat för miljarder


6/8 02:00 Grillad biff med matig sallad


5/8 02:00 Efterfrågan på kaffe sprider sig


4/8 02:00 Ljummen laxsallad med mathavre


3/8 02:00 Salmonellasmittat fläsk återkallas


2/8 02:00 Tester avslöjade bärfusk


1/8 02:00 VItlökssoppa med matyoghurt och timja


31/7 02:00 Fet och sjuk av gifter i lax


30/7 02:00 Fiskburgare med smögenröra


29/7 02:00 Ljummen potatissallad


28/7 02:00 Banansmoothie med jordnötter


27/7 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


27/6 02:00 Skinkskivor i ugn


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS