fredag 28 juli 2017

Family

14/2 01:00

Ugnsbakad rödtungsfilé

4 portioner

Ingredienser:
4 st rödtungefiléer, (400 g)
0,8 kg potatis(ar), skalade, King Edward
2 burk(ar) Grebbestads anjovisfiléer
200 g smör
350 g kokta rödbetor, klyftade
salt
vitpeppar

Gör så här:
1. Koka potatisen, spara lite av vattnet.
Gör ett mos av potatisen, 150 g smör och späd med potatisvattnet till ett fint mos. Smaka av med hackade ansjovisfiléer, spad, ev. salt och vitpeppar.

2. Spritsa det varma moset Ø12 cm på en eldfast tallrik. Salta rödtungsfilén och vira den runt moset och fäst med tandpetare.

3. Gratinera i 220° i ca 5 min tills moset har en fin gyllenbrun färg och att fisken är precis färdig.
(56° innertemperatur på rödtungan.)
Bryn smöret tills du känner en nötdoft, tillsätt klyftade rödbetor och fräs en liten stund tills de är varma. Smaka av med salt.
(Inskickad av 2die4)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Rätt mat ger längre liv


26/7 02:00 Ökning för ekologisk odling


25/7 02:00 Ica tar betalt för gammal ost


24/7 02:00 Varning för grillgaller av teflon


23/7 02:00 Dissa skolmaten?


22/7 02:00 Coop återkallar mer köttfärs


21/7 02:00 Fläskpannkaka


20/7 02:00 Arlas Ostsås kan luka illa


19/7 02:00 Ädelostkyckling


18/7 02:00 Gratinerad Fläskfilé


17/7 02:00 Rensteksröra


16/7 02:00 Korgar med räkor


15/7 02:00 Djävuls ägg


14/7 02:00 Vegetarisk gryta med couscous


13/7 02:00 Skippa vårstädningen


12/7 02:00 Fisk är rätt varje vecka


11/7 02:00 EU-bakelse


10/7 02:00 Kladdkaka


9/7 02:00 Köttfärs och bacon paj


8/7 02:00 Rabarberglass


7/7 02:00 Keso med fiber


6/7 02:00 Broccoli glaseras – vi betalar för


5/7 02:00 Första potatisen klar


4/7 02:00 Rabarbersmulpaj


3/7 02:00 Om mat för allergiker


2/7 02:00 Raw food behåller maten naturlig


1/7 02:00 Kyckling i tortillasbröd


30/6 02:00 Starkaste pepparn utsedd


29/6 02:00 Lammstek fylld med mint- och citronpe


28/6 02:00 Strutsfilé med potatisterrine


27/6 02:00 Skinkskivor i ugn


26/6 02:00 Flygande Jakob


25/6 02:00 Kräver stopp för stor förpackning


24/6 02:00 Tigerkaka


23/6 02:00 675 kronor för tomaterna


22/6 02:00 Inbakad Gravlax med sås Chantilly


21/6 02:00 Coop storsatsar på lokalt kött


20/6 02:00 Öländska kroppkakor


19/6 02:00 Ärtsoppa


18/6 02:00 Glace au four med banan och pistage


17/6 02:00 Varm smörgåstårta


16/6 02:00 Fisksoppa


15/6 02:00 Pecan pie


14/6 02:00 Stjärnskott


13/6 02:00 Franskt fredagsgott


12/6 02:00 Entrecoté med vitlökssås


11/6 02:00 Tacos med köttfyllning


10/6 02:00 Nudlar med majs och kyckling


9/6 02:00 Broccoli ett lotteri


8/6 02:00 Kycklingsallad med Anjou päron


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS