onsdag 24 april 2024

Entertainment

16/11 2017 01:00

En mans liv

Gud skapade Åsnan och sa till honom:
- Du kommer att outtröttlig arbeta fån morgon till kväll, du kommer att få bära tunga bördor på din rygg och äta gräs. Du kommer att var intelligent och leva omkring 50 år och kallas ÅSNA.
Åsnan svarar:
- Jag kommer att leva som en Åsna men 50 år är för länge. Ge mig hellre 20 år.
Gud låter det ske.

Gud skapade Hunden och sa till honom:
- Du kommer att se efter din husses hus. Du kommer att vara hans bästa vän och äta det han ger dig. Du kommer att leva i 25 år och kallas för HUND.
Hunden svarar:
- Jag kommer att leva som en hund men 25 år är för länge. Snälla, ge mig endast 10 år.
Gud låter det ske.

Gud skapade Apan och sa till honom:
- Du kommer att hoppa från gren till gren. Du kommer att göra dumma saker och vara underhållande, leva i 20 år och kallas för APA.
Apan svarar:
- Jag kommer att leva som en Apa men 20 år är för länge. Snälla ge mig endast 10 år.
Gud låter det ske.

Till slut skapade Gud Mannen och sa till honom:
- Du kommer att vara en Man, den enda förståndiga levande varelse på denna jord. Du kommer att använda din intelligens för att kontrollera andra djurarter. Du kommer att domminera världen och leva i 21 år.
Mannan svarar:
- Gud, jag kommer att leva som en Man, men att leva endast 21 år är alldeles för lite. Varför inte ge mig de 30 åren som Åsnan nekade, de 15 åren som Hunden inte ville ha och de 10 åren som Apan nekade?.
Efter övervägande beslutar Gud att tillmötesgå mannens önskan.

Som ett resultat kom mannen att leva 21 år som Man. Han gifter sig och lever de kommande 30 åren som en Åsna, arbetande och bärande på tunga bördor. Efter det att hans barn är vuxna och utflugna spenderar han 15 år med att se efter sitt hus och äta det som ges till honom. Till slut när han har blivit gammal, drar han sig tillbaka och tillbringar de kommande 10 åren som en Apa, hoppande från hus till hus eller från barnstadie till barnstadie, gör tokiga saker, allt för att underhålla barnbarnen.

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS