4 portioner
Ingredienser
500 gr skinkstek
8 potatisar
Vitlökssmör eller annat aromsmör
Grillkrydda, svartpeppar eller annan krydda du gillar att krydda kött med.
Gör så här:
Skala potatisen och skär dem i ca 2 mm tjocka skivor. Koka dem i någon minut. Häll av vattnet. Putsa skinksteken och skär den i 5 - 6 cm tjocka skivor. Banka skivorna med knuten näve så att de blir lite tunnare. Krydda dem på båda sidor och klappa in kryddorna i köttet.
Stek potatisen i ca 5 minuter.
Smörj en ugnsform med vitlökssmör och bred sedan ut den stekta potatisen. Stek köttet så att det fortfarande är lite rosa i mitten. Skär det sedan i skivor som är ett par millimeter tjocka och bred ut dem ovanpå potatisen. Klicka ut vitlökssmöret på köttet.
Sätt in allt i ugnen ca 5 minuter i 200 grader.
Servera tillsammans med sallad och vitlökssmör.(inskickat av Kjell)