lördag 24 juni 2017

Family

16/6 02:00

Fisksoppa

Ingredienser:
400 g torskfilé
1 1/2 - 2 st medelstora gula lökar
2 msk matfett ( smör )
1 burk, krossade tomater
1/2 l fiskbuljong, ev. 1 dl vitt vin
1 tsk timjan
250 g räkor, helst färska
1 morot
i klyfta vitlök
(champinjoner och/eller musslor om du så önskar)
lite tärnad paprika
1 dl vispgrädde
lite finhackad dill, efter smak
salt
vitpeppar
cayennepeppar

Gör så här:
Ett litet tips, när du använder färska räkor, kan du med fördel göra en fond på de krossade skalen tillsammans med lite smör, vitt vin och lite vitlök.
Fräs räkskalen i smör i en het panna, tillsätt en finskuren vitlöksklyfta, peppar och salt efter behag.
Fräs under omrörning 2-3 minuter, tillsätt därefter lite vitt vin och 1 dl vatten låt småkoka några minuter.
Sila fräset, kasta skalen.
Reducera fonden något genom att koka den ytterligare några minuter.
Under tiden kokar du 1/2 l vatten och 1 fiskbuljongtärning.
Skala löken , tärna den och paprikan, tillsätt en finskuren vitlöksklyfta och fräs allt samman i smöret, tillsätt tomater, de tärnade morötterna, fiskbuljongen, fonden, det vita vinet, timjan+ ev champinjoner.
Låt sjuda i 15 minuter.
Under tiden smaka av med ev. lite salt och cayennepeppar
Dela de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i soppan.
Sjud ytterligare 5 min.
Vispa grädden hårt, lägg i räkorna + ev musslor och rör försiktigt ner grädden.
Hetta snabbt upp soppan, men låt den inte koka.
Strö finhackad dill över och servera omedelbart.

Tips:
Gott till är vitt bröd typ grekiskt lantbröd, smör och någon lite lagrad ost, typ Västerbotten eller grevé.
Ett svalt vitt vin, citronvatten kan vara gott att dricka till denna soppa. (inskickat av Lisa)

Bookmark and Share

Igår 02:00 675 kronor för tomaterna


22/6 02:00 Inbakad Gravlax med sås Chantilly


21/6 02:00 Coop storsatsar på lokalt kött


20/6 02:00 Öländska kroppkakor


19/6 02:00 Ärtsoppa


18/6 02:00 Glace au four med banan och pistage


17/6 02:00 Varm smörgåstårta


16/6 02:00 Fisksoppa


15/6 02:00 Pecan pie


14/6 02:00 Stjärnskott


13/6 02:00 Franskt fredagsgott


12/6 02:00 Entrecoté med vitlökssås


11/6 02:00 Tacos med köttfyllning


10/6 02:00 Nudlar med majs och kyckling


9/6 02:00 Broccoli ett lotteri


8/6 02:00 Kycklingsallad med Anjou päron


7/6 02:00 Päron- och kiwisallad med grönmögelos


6/6 02:00 Ninas Fläskfilé Stroganoff


5/6 02:00 Teriyaki


4/6 18:52 Fråga spåkvinnan: Jag vill ha mitt dr


4/6 02:00 Tomatsoppa


3/6 02:00 Potatisgratäng


2/6 02:00 Champinjonfyllda Crépes


1/6 02:00 Köttfärslimpa


31/5 02:00 Italiensk köttfärssås


30/5 02:00 Chokladtryffel


29/5 02:00 Currykyckling


28/5 02:00 Ugnsomelett med svampstuvning


27/5 02:00 Mellanmjölk vanligast i skolan


26/5 02:00 SVT:s nya radarpar i köket


25/5 02:00 Langos


24/5 02:00 Bananmums


23/5 02:00 Västerbottens bröd


22/5 02:00 Lax med pepparrotssås


21/5 02:00 festgryta


20/5 02:00 Fler och fler ångkokar


19/5 02:00 Grahamsbullar


18/5 02:00 En oväntad paj


17/5 02:00 En äkta Pyttipanna


16/5 02:00 Enchilada med kyckling


15/5 02:00 Vaniljglass med rödvinskokta äpplen


14/5 02:00 Falukorv på grönsaksbädd


13/5 02:00 Vi vill veta mer om lunchmaten


12/5 02:00 Quasimondo (grillad fylld tortilla)


11/5 23:53 Här bor du bäst i Sverige


11/5 23:53 Här bor du bäst i Sverige


11/5 23:53 Här bor du bäst i Sverige


11/5 02:00 Hamburgare


10/5 02:00 After Eight Glass


9/5 02:00 Falu-pasta


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS