Ingredienser:
4 Ägg
6 msk Mandelmassa; riven
2 msk Socker
3/4 dl Vetemjöl
3/4 dl Potatismjöl
1 tsk Bakpulver
2 dl Fruktjuice
1 msk Nypressad citronsaft; ev det -dubbla
4 Gelatinblad
8 Ananasring; i egen juice
6 Persikohalva; i osötad juice
25 g Björnbär; frysta
Till formen:
1 tsk Bordsmargarin
2 tsk Ströbröd
Chokladgaller:
24 g Mörk blockchoklad
Gör så här:
1. Smörj och bröda en ringform, ca 2 liter.
2. Skilj gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt gulorna, en i taget växelvis med socker och mandelmassa.
3. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt.
4. Slå smeten i formen och grädda i 175-200° i ca 25 minuter. Låt kakan svalna.
5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Krama ur dem lätt och smält på svag värme.
6. Blanda med fruktjuice och citronsaft. Låt tjockna något innan gelatin skedas över kakan.
7. Garnera kakan med frukt och bär och skeda resten av gelatinet över frukten. Pensla också lite runt kanten att fästa chokladgaller mot.
Chokladgaller:
1. Bryt sönder chokladen och lägg den i en djup tallrik.
2. Placera tallriken på en kastrull med varmt vatten.
3. Låt den smälta på svag värme.
4. Ringla med en sked till tunna galler (ett per portion, dvs 12 till en tårta) på smör- eller bakplåtspapper och låt dem hårdna. Lossa försiktigt.
(Inskickad av Björn)