lördag 29 april 2017

Family

19/3 01:00

Spätta på grönsaksbädd

4 portioner

Ingredienser:
500 g Spättafilé
1 ts Salt
1 Krm peppar
2 Morot
1 Purjolök
400 g Mimimajs; konserverade
1/2 Citron; saften av
1 dl Dill; hackad
1 dl Fiskbuljong; av tärning
1 dl Grädde

Gör så här:
1. Tina fisken. Salta och peppra filéerna och rulla ihop dem.
2. Skala och finstrimla morötterna, använd gärna matberedare.
3. Skölj purjolöken och strimla den.
4. Dela mimimajsen på längden.
5. Bred ut grönsakerna i en vid låg kastrull typ traktörpanna. Lägg fisken ovanpå.
6. Häll citronsaften över fisken. Strö över hackad dill.
7. Blanda fiskbuljongen och grädden. Häll detta över fisken och grönsakerna.
8. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter tills fisken är färdig.

Servera med kokt potatis eller ris och grovt brytbröd.
(Inskickad av Björn)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Fylld lövbiff


27/4 02:00 Filé i chutneysås


26/4 02:00 Sallad med bacon och avocado


25/4 02:00 Sallad Marocaine med tomat- och mynta


24/4 02:00 Tandoori chicken


23/4 02:00 Tropisk frukttårta


22/4 02:00 Romersk honungspudding


21/4 02:00 Kladdkaka


20/4 02:00 Risotto med jordnötter och köttfärs


19/4 02:00 Julsill


18/4 02:00 Fläskfilé med klyftpotatis och äpple


17/4 02:00 Biff med Coca-Colasås


16/4 02:00 Biff med råstekt potatis och lättfräs


15/4 02:00 Gazpacho


14/4 02:00 Kaneldoftande banan


13/4 02:00 Glasscoupe


12/4 02:00 Het tandorilax


11/4 02:00 Lövbiff med citron och pasta


10/4 02:00 Nötbiff med vitlöksost


9/4 02:00 Amerikansk morotskaka


8/4 02:00 Gino


7/4 02:00 Fruktsallad med vaniljsås


6/4 02:00 Marinerad rostbiff


5/4 02:00 Grillspett med smal bearnaise


4/4 02:00 Kassler


3/4 02:00 Salami & Turkey Wrapper


2/4 02:00 Flamberad glassbomb med sommarsmak


1/4 02:00 Chokladkräm


31/3 02:00 Fylld schnitzel med ris och grönsaker


30/3 02:00 Fylld gädda i ugn


29/3 02:00 Ryssröra


28/3 02:00 Lammcurry


27/3 02:00 Röda pölser


26/3 01:00 Kalkonbröst à la Rydberg


25/3 01:00 Carne con Chili


24/3 01:00 Chokladbanan


23/3 01:00 Cheesecake


22/3 01:00 Butterscotch Sauce - varm kolasås


21/3 01:00 Flintastek


20/3 01:00 Fiskbiffar


19/3 01:00 Spätta på grönsaksbädd


18/3 01:00 Naturell färskost


17/3 01:00 Nasi Goreng


16/3 01:00 En läcker jordgubbstårta


15/3 01:00 Tagliatelle med två såser


14/3 01:00 Tagliatelle med lyxig laxsås


13/3 01:00 Abborrfilé under svamptäcke


12/3 01:00 Tigerkaka


11/3 01:00 Blåbärspaj


10/3 01:00 Bananmums


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS