Ingredienser:
200 g tagliatelle, blandad gul och grön
Sås:
250 g färskrökt lax
1 stor morot
2 purjolökar
3 msk smör
1 pkt saffran
1 dl torrt vitt vin
31/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
cayennepeppar
Garnering:
75 g forellrom
Tillbehör:
riven parmesanost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala moroten och skär den i tunna strimlor. Skölj och ansa purjolöken, skär bort det mesta av det gröna och strimla resten fint. Skär laxen i strimlor.
Smält smöret i en kastrull och låt morot och purjolöken långsamt mjukna på svag värme. Smula ner saffran och rör om. Tillsätt vin och grädde och låt såsen koka ihop några minuter. Lägg i laxstrimlorna och smaka av med kryddor.
Lägg upp den nykokta och väl avrunna pastan på ett uppvärmt serveringsfat eller på portionstallrikar och häll över den varma såsen. Garnera med forellromsklickar.
(Inskickad av koppargrytan)