Ingredienser:
ca 250 g fiskfilé, abborre eller gös (man tager vad man haver) ca 11/2 dm purjolök
1/2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1fiskbuljongtärning
några persiljestjälkar
1 lagerblad
4 svartpepparkorn
ca 2 dl förkokt svamp eller 300 g färska champinjoner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
Gör så här:
Fräs den strimlade purjolöken i lite matfett, häll på buljongen gjord på buljongtärning och vatten samt vinet, persilja, lagerblad och peppar.
Koka på svag värme under lock i 15 minuter. Sila buljongen.
Stek den skivade svampen i lite matfett. Strö över vetemjöl. Späd med vin buljong och grädde till en ganska tjock sås. Låt småputtra cirka fem minuter. Späd med lite mer vätska om det behövs. Salta och peppra efter smak.
Sätt ugnen på 200* grader. Smörj en ugnsform. Lägg i fiskfiléerna och häll svampsåsen över. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rätten är färdig när fiskköttet blir vitt och lätt delar sig.
Nykokta små potatisar och sockerärter är gott att äta till.
(Inskickad av A o Nordquist)