Ingredienser:
15 st mazarinformar
150 g smör
2 dl strösocker
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 st citron(er)
0,5 st vaniljstång
0,6 l kesella
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner 0.5 dl socker, 2.5 dl havregryn och 2.5 dl mjöl. Blanda ihop allt till en deg. Smörj formarna och tryck ut degen. Grädda 10-12 minuter eller tills de fått fin färg. Låt korgarna svalna och knacka sedan ut dem ur formarna.
Mixa ihop 1.5 dl socker, rivet citronskal och vaniljfrön från vaniljstången i en matberedare. Tillsätt kesellan och mixa ihop allt till en slät kräm. Lägg krämen i en spritspåse och fördela den i de avsvalnade havrekorgarna.
Dekorera gärna med färska bär, t.ex. körsbär eller jordgubbar. Havrekorgarna går bra att frysa utan fyllning.
(Inskickad av 2die4)