Lammfärsgryta med vitlök- och mozzarellabruschetta
4 portioner
Ingredienser:
400 g lammfärs, max 12 %
2 st vitlöksklyfta(or), pressad
1 st squash, ca 300 g
2 st röd lök(ar)
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 burk(ar) skalade tomater, hela, 400 g
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
färsk basilika
Gör så här:
1. Bryn färs och vitlök i en stekpanna. Dela och skär squashen i skivor, inte för tunna.
2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
3. Lägg i grönsakerna och låt dem bryna med en stund. Tillsätt tomaterna med sitt spad och vatten. Smaksätt med salt och peppar.
4. Låt grytan sjuda på svag värme 15-20 minuter. Lägg i färsk basilika.
Bruschetta:
5. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta brödet på ena sidan i en stekpanna. Gnid in den rostade sidan med vitlök. Fördela färsk basilika och mozzarella på brödskivorna.
6. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills de har fått fin färg.
(Inskickad av 2die4)