tisdag 24 januari 2017

Family

9/1 01:00

Jambalaya med chorizo och kräftor

4 portioner

Ingredienser:
2 chorizokorvar
15 kräftor
1/2 kg räkor
400 g fryst torskblock
5 tomater
1 fänkål
1/2 knippe stjälkselleri
2 gula lökar
2 skalade vitlöksklyftor
1 spansk peppar
3 tsk torkad koriander
3 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl ris
6 dl vatten
2 msk flytande hummerbuljong
Hackade färska örter till garnering
1 finhackad rödlök
eventuellt en nypa socker
salt och peppar

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Gör så här:
Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt 6 dl vattnen och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.

Yoghurtsås
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av (gärna över natten). Smaksätt yoghurten och servera till Jambalayan. (Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Ölgyta


Igår 01:00 Saffranspasta


22/1 01:00 Hallonglass på minuten


21/1 01:00 Baconcarbonara


20/1 01:00 Bacon- och äggpaj med stekt romansall


19/1 01:00 Leon Vindruvskräm


18/1 01:00 Asiatisk supersmal kycklingsoppa med


17/1 01:00 Saffransparfait med jordgubbssås


16/1 01:00 Ugnsbakad bönröra


15/1 01:00 Karamelliserade apelsinklyftor


14/1 01:00 Honungslax med örtspagetti och sparri


13/1 01:00 Kajsas aptitbitar, champinjonhattar


12/1 01:00 Tomat- och olivbiffar


11/1 01:00 Kantareller med tomater och färskost


10/1 01:00 Hallonfylld pannkaka


9/1 01:00 Jambalaya med chorizo och kräftor


8/1 01:00 Jambalaya


7/1 01:00 Saffranspannkaka


6/1 01:00 Bacon- och salamibiffar med senapspot


5/1 01:00 Rabarber- och jordgubbskompott med ör


4/1 01:00 Macka med parmaskinka i räk- och krab


3/1 01:00 Hallon-mazarintårta


2/1 01:00 Akaciegratinerad getost med honung


1/1 12:25 Fråga spåkvinnan: Hur blir man frisk


1/1 01:00 Ajvars biffröra i wraps


31/12 2016 01:00 Saffransmarinerade vita bönor


30/12 2016 01:00 Fruktsallad med smak av honung och ci


29/12 2016 01:00 Grillad halloumi med räkor


28/12 2016 01:00 Baconinlindad getost med mango


27/12 2016 01:00 En god sås


26/12 2016 01:00 Äppelbakelse med kanelgrädde


25/12 2016 01:00 Chilipasta med räkor och lime


24/12 2016 01:00 Varm macka enkel/dubbel


23/12 2016 01:00 Bruschetta x 3


22/12 2016 01:00 Saltbakad laxfilé i ugn med friterad


21/12 2016 01:00 Vaniljcrostini


20/12 2016 01:00 Päronsorbet


19/12 2016 01:00 Oxfilé med vitlökssmör


18/12 2016 01:00 Grillad lax


17/12 2016 01:00 Rabarber- och jordgubbskaka


16/12 2016 01:00 Fräst tofu med avocadopesto


15/12 2016 01:00 Rabarber- och jordgubbsflarn


14/12 2016 01:00 Saffransmarinerade fläskkotletter


13/12 2016 01:00 Claras glutenfria kladdkaka


12/12 2016 01:00 Baconsallad med jordgubbar


11/12 2016 01:00 Pastasallad med kyckling, pesto och s


10/12 2016 01:00 Vaniljcheesecake


9/12 2016 01:00 Minipizzor


8/12 2016 01:00 Fiskbullar expresso i curry


7/12 2016 01:00 En bra fusksoppmiddag


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY

25/1 01:00

Baguz

Idag 01:00 Ölgyta


Igår 01:00 Saffranspasta


22/1 01:00 Hallonglass på minuten


21/1 01:00 Baconcarbonara


Fler nyheter