torsdag 23 mars 2017

Family

9/1 01:00

Jambalaya med chorizo och kräftor

4 portioner

Ingredienser:
2 chorizokorvar
15 kräftor
1/2 kg räkor
400 g fryst torskblock
5 tomater
1 fänkål
1/2 knippe stjälkselleri
2 gula lökar
2 skalade vitlöksklyftor
1 spansk peppar
3 tsk torkad koriander
3 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl ris
6 dl vatten
2 msk flytande hummerbuljong
Hackade färska örter till garnering
1 finhackad rödlök
eventuellt en nypa socker
salt och peppar

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Gör så här:
Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt 6 dl vattnen och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.

Yoghurtsås
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av (gärna över natten). Smaksätt yoghurten och servera till Jambalayan. (Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Cheesecake


Igår 01:00 Butterscotch Sauce - varm kolasås


21/3 01:00 Flintastek


20/3 01:00 Fiskbiffar


19/3 01:00 Spätta på grönsaksbädd


18/3 01:00 Naturell färskost


17/3 01:00 Nasi Goreng


16/3 01:00 En läcker jordgubbstårta


15/3 01:00 Tagliatelle med två såser


14/3 01:00 Tagliatelle med lyxig laxsås


13/3 01:00 Abborrfilé under svamptäcke


12/3 01:00 Tigerkaka


11/3 01:00 Blåbärspaj


10/3 01:00 Bananmums


9/3 01:00 Rårakor med fläsk


8/3 01:00 Kokt gädda med pepparrotssås


7/3 01:00 Rökt fisk med stuvad potatis


6/3 01:00 Tagliatelle med fläskfilé och citron


5/3 01:00 Rysk Rödbetssoppa (Bortsch)


4/3 01:00 Bakade äpplen med nötter


3/3 01:00 Pasta med skinksås


2/3 01:00 Gourmetfärs


1/3 01:00 Älgstek med fläsk


28/2 01:00 Liten Jansson


27/2 01:00 Saffranssill


26/2 01:00 Ugnsbakad lax med ostronskivling, sol


25/2 01:00 Saffransräkor med apelsin


24/2 01:00 Annorlunda äppelkaka


23/2 01:00 After Eight Glace de Luxe


22/2 01:00 Augustigryta


21/2 01:00 Flygande Jakob


20/2 01:00 Chilibiffar


19/2 01:00 Tagliatelle di pollo


18/2 01:00 Afrikansk fläskfilé


17/2 01:00 Halstrad lax med breadcrumbs och sals


16/2 01:00 En grym Ingefärs dessert


15/2 01:00 Fruktsallad med sharon


14/2 01:00 Ugnsbakad rödtungsfilé


13/2 01:00 Klassisk bolognese


12/2 01:00 Jambalaya med räkor


11/2 01:00 Pavlova med passionsfruktsgrädde och


10/2 01:00 Halloumipanerad kycklingfilé med citr


9/2 01:00 Madames skinkkrans


8/2 01:00 Fyllda havrekorgar


7/2 01:00 Tafelspitz


6/2 01:00 Smörgåsar med salami och örtsmörsfyll


5/2 01:00 Mackor med potatis- och skinkfyllning


4/2 01:00 Filorullar med banan- och chokladfyll


3/2 01:00 Falsk viltkyckling på varm salladsbäd


2/2 01:00 Libanesisk kyckling


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY

24/3 01:00

Chokladbanan

Idag 01:00 Cheesecake


Igår 01:00 Butterscotch Sauce - varm kolasås


21/3 01:00 Flintastek


20/3 01:00 Fiskbiffar


Fler nyheter