onsdag 22 februari 2017

Family

9/1 01:00

Jambalaya med chorizo och kräftor

4 portioner

Ingredienser:
2 chorizokorvar
15 kräftor
1/2 kg räkor
400 g fryst torskblock
5 tomater
1 fänkål
1/2 knippe stjälkselleri
2 gula lökar
2 skalade vitlöksklyftor
1 spansk peppar
3 tsk torkad koriander
3 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl ris
6 dl vatten
2 msk flytande hummerbuljong
Hackade färska örter till garnering
1 finhackad rödlök
eventuellt en nypa socker
salt och peppar

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Gör så här:
Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt 6 dl vattnen och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.

Yoghurtsås
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av (gärna över natten). Smaksätt yoghurten och servera till Jambalayan. (Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Augustigryta


Igår 01:00 Flygande Jakob


20/2 01:00 Chilibiffar


19/2 01:00 Tagliatelle di pollo


18/2 01:00 Afrikansk fläskfilé


17/2 01:00 Halstrad lax med breadcrumbs och sals


16/2 01:00 En grym Ingefärs dessert


15/2 01:00 Fruktsallad med sharon


14/2 01:00 Ugnsbakad rödtungsfilé


13/2 01:00 Klassisk bolognese


12/2 01:00 Jambalaya med räkor


11/2 01:00 Pavlova med passionsfruktsgrädde och


10/2 01:00 Halloumipanerad kycklingfilé med citr


9/2 01:00 Madames skinkkrans


8/2 01:00 Fyllda havrekorgar


7/2 01:00 Tafelspitz


6/2 01:00 Smörgåsar med salami och örtsmörsfyll


5/2 01:00 Mackor med potatis- och skinkfyllning


4/2 01:00 Filorullar med banan- och chokladfyll


3/2 01:00 Falsk viltkyckling på varm salladsbäd


2/2 01:00 Libanesisk kyckling


1/2 01:00 Libanesisk köttfärs på plåt


31/1 01:00 Morotskaka


30/1 01:00 Ugnstekt gädda med bacon- och grönsak


29/1 01:00 Sweet chili kyckling


28/1 20:54 Fråga spåkvinnan: Finns det något jag


28/1 01:00 Melonsmoothie


27/1 01:00 Lammfärsgryta med vitlök- och mozzare


26/1 01:00 Wokad chilikrabba


25/1 01:00 Baguz


24/1 01:00 Ölgyta


23/1 01:00 Saffranspasta


22/1 01:00 Hallonglass på minuten


21/1 01:00 Baconcarbonara


20/1 01:00 Bacon- och äggpaj med stekt romansall


19/1 01:00 Leon Vindruvskräm


18/1 01:00 Asiatisk supersmal kycklingsoppa med


17/1 01:00 Saffransparfait med jordgubbssås


16/1 01:00 Ugnsbakad bönröra


15/1 01:00 Karamelliserade apelsinklyftor


14/1 01:00 Honungslax med örtspagetti och sparri


13/1 01:00 Kajsas aptitbitar, champinjonhattar


12/1 01:00 Tomat- och olivbiffar


11/1 01:00 Kantareller med tomater och färskost


10/1 01:00 Hallonfylld pannkaka


9/1 01:00 Jambalaya med chorizo och kräftor


8/1 01:00 Jambalaya


7/1 01:00 Saffranspannkaka


6/1 01:00 Bacon- och salamibiffar med senapspot


5/1 01:00 Rabarber- och jordgubbskompott med ör


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY