lördag 29 april 2017

Family

9/1 01:00

Jambalaya med chorizo och kräftor

4 portioner

Ingredienser:
2 chorizokorvar
15 kräftor
1/2 kg räkor
400 g fryst torskblock
5 tomater
1 fänkål
1/2 knippe stjälkselleri
2 gula lökar
2 skalade vitlöksklyftor
1 spansk peppar
3 tsk torkad koriander
3 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl ris
6 dl vatten
2 msk flytande hummerbuljong
Hackade färska örter till garnering
1 finhackad rödlök
eventuellt en nypa socker
salt och peppar

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Gör så här:
Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt 6 dl vattnen och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.

Yoghurtsås
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av (gärna över natten). Smaksätt yoghurten och servera till Jambalayan. (Inskickad av koppargrytan)
Bookmark and Share

Igår 02:00 Fylld lövbiff


27/4 02:00 Filé i chutneysås


26/4 02:00 Sallad med bacon och avocado


25/4 02:00 Sallad Marocaine med tomat- och mynta


24/4 02:00 Tandoori chicken


23/4 02:00 Tropisk frukttårta


22/4 02:00 Romersk honungspudding


21/4 02:00 Kladdkaka


20/4 02:00 Risotto med jordnötter och köttfärs


19/4 02:00 Julsill


18/4 02:00 Fläskfilé med klyftpotatis och äpple


17/4 02:00 Biff med Coca-Colasås


16/4 02:00 Biff med råstekt potatis och lättfräs


15/4 02:00 Gazpacho


14/4 02:00 Kaneldoftande banan


13/4 02:00 Glasscoupe


12/4 02:00 Het tandorilax


11/4 02:00 Lövbiff med citron och pasta


10/4 02:00 Nötbiff med vitlöksost


9/4 02:00 Amerikansk morotskaka


8/4 02:00 Gino


7/4 02:00 Fruktsallad med vaniljsås


6/4 02:00 Marinerad rostbiff


5/4 02:00 Grillspett med smal bearnaise


4/4 02:00 Kassler


3/4 02:00 Salami & Turkey Wrapper


2/4 02:00 Flamberad glassbomb med sommarsmak


1/4 02:00 Chokladkräm


31/3 02:00 Fylld schnitzel med ris och grönsaker


30/3 02:00 Fylld gädda i ugn


29/3 02:00 Ryssröra


28/3 02:00 Lammcurry


27/3 02:00 Röda pölser


26/3 01:00 Kalkonbröst à la Rydberg


25/3 01:00 Carne con Chili


24/3 01:00 Chokladbanan


23/3 01:00 Cheesecake


22/3 01:00 Butterscotch Sauce - varm kolasås


21/3 01:00 Flintastek


20/3 01:00 Fiskbiffar


19/3 01:00 Spätta på grönsaksbädd


18/3 01:00 Naturell färskost


17/3 01:00 Nasi Goreng


16/3 01:00 En läcker jordgubbstårta


15/3 01:00 Tagliatelle med två såser


14/3 01:00 Tagliatelle med lyxig laxsås


13/3 01:00 Abborrfilé under svamptäcke


12/3 01:00 Tigerkaka


11/3 01:00 Blåbärspaj


10/3 01:00 Bananmums


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS