Family
23/12 2016 01:00
Bruschetta x 3
Ingredienser:
3 st baguette
1 dl olivolja
5 st vitlöksklyftor
1 nypa(or) örtsalt, efter smak
Klassisk bruschetta
4 st tomat(er)
1 dl färsk basilika, hackad
2 msk olivolja
1 nypa(or) örtsalt, efter smak
Laxbruschetta
1 knippa(en) grön sparris
2 st pepparrotsvisp, tub, eller 130g
150 g skivad rökt lax
1 burk(ar) kapris, kaprisfrukt, jättekapris
Salamibruschetta
250 g ricottaost
3 msk soltorkade tomater i olja
0,5 dl färsk basilika, hackad
50 g salami, tunnt skivad
1 burk(ar) svarta oliver
1 nypa(or) örtsalt, efter smak
Gör så här:
1. Dela baguetten i c:a 1 1/2 cm tjocka, sneda skivor. Lägg skivorna på en oljad plåt. Pressa ner vitlöken i oljan och pensla brödskivorna rikligt med den.
Ställ in skivorna i 200° varm ugn i 10â12 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Tag ut skivorna och bred ut dem på fat. Lägg på de olika påläggen.
2. Klassisk bruschetta:
Hacka tomaterna fint och blanda dem med övriga ingredienser. Lägg på tomathacket precis före servering.
3. Slamibruschetta med salami:
Blanda ner soltorkade tomater och basilikablad i ricottan. Smaka av med örtsalt. Bred röran över brödskivorna. Placera några salamiskivor på varje bröd och dekorera med en oliv.
4. Svensk bruschetta med lax:
Ansa sparrisen och dela den i två delar. Vi ska bara använda delen med knoppen. Koka den några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Bred ut pepparrotsvisp på brödet och lägg över sparris inlindad i laxskivor. Garnera med jättekapris.