Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Skala och kärna ur 6 Anjoupäron. Skär i klyftor och lägg i citronvatten för att inte mörkna.
4 ägg och 4 dl råsocker vispas ljust och poröst.
5 dl vetemjöl blandas med 4 tsk bakpulver, 4 tsk vaniljsocker, 2 tsk kanel samt 1/2 -1 tsk mald ingefära.
Smält 100 g smör. När det svalnat något hälls 2 dl mjölk i.
Tillsätt mjölet och halva smörblandningen i äggvispet. Rör slätt och rör sedan ner resten av smörblandningen.
Häll i en långpanna, ca 25x30 cm, som klätts med bakplåtspapper.
Stick ner päronklyftorna jämnt i smeten, det blir tätt.
Grädda längst ner i ugnen 30-35 minuter. Stickan du känner med ska vara näst intill torr när kakan är färdiggräddad.