torsdag 25 april 2024

Family

2/10 2016 02:00

Dillkött med sockerärter och gurksallad

4 portioner

Ingredienser:
1 kg kalv grytbitar
1 l vatten
2 tsk salt
2 st morot/morötter
4 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st dillkvist

Gurksallad:
vitpeppar
1 st gurka
10 cm purjolök(ar)
2 dl minifraiche
2 klyfta(or) lime
salt och peppar

Lök och sockerärter:
2 st rödlök
3 st Schalottenlök
1 msk rapsolja
400 g sockerärter
flingsalt
peppar

Sås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
0,5 l buljong
3 msk dill, hackad
1 msk ättika
1,5 msk socker
salt

Gör så här:
1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddorna och koka sakta i 1-11/2 timme tills köttet känns mört. Ta upp köttet och koka ihop buljongen tills 5 dl återstår.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ihop med mjölet. Sila och tillsätt buljongen, lite i taget och låt koka i cirka 10 minuter. Smaksätt såsen med dillen, ättika, socker och ev salt och peppar. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt köttet bli genomvarmt.

Gurksallad:
Finhacka gurkan och purjolöken. Blanda detta med minifraiche, limesaft och krydda med salt och peppar.

Stekt lök med sockerärter:
Skär löken i klyftor. Stek i oljan på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sockerärter, salt och peppar. Stek en stund till och servera som tillbehör exempel till biff eller kyckling.

Servera dillköttet med sockerärter och gurksallad.
Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS