Gör så här:
1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddorna och koka sakta i 1-11/2 timme tills köttet känns mört. Ta upp köttet och koka ihop buljongen tills 5 dl återstår.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ihop med mjölet. Sila och tillsätt buljongen, lite i taget och låt koka i cirka 10 minuter. Smaksätt såsen med dillen, ättika, socker och ev salt och peppar. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt köttet bli genomvarmt.
Gurksallad:
Finhacka gurkan och purjolöken. Blanda detta med minifraiche, limesaft och krydda med salt och peppar.
Stekt lök med sockerärter:
Skär löken i klyftor. Stek i oljan på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt sockerärter, salt och peppar. Stek en stund till och servera som tillbehör exempel till biff eller kyckling.
Servera dillköttet med sockerärter och gurksallad.