Ingredienser:
Baka 3 kakor enligt recept
9 ägg
4 1/2 dl strösocker
225 g smör
3 dl honung
rivet skal av 1 1/2 citron
9 dl vetemjöl
4 1/2 tsk bakpulver
Garnering:
7 1/2 dl Kelda mellangrädde
3 l jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev. med folie mot slutet. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om. Tips: Kakan kan gräddas i förväg.