Gör så här:
1. Börja med såsen. Skala och skär morot och palsternacka i små tärningar. Lägg i en kastrull med fond och rödvin. Låt koka ihop till hälften. Sila av. Salta och peppra. Red med maizena utrört i lite kallt vatten, låt koka upp. Varmhåll.
2. Sätt ugnen på 125°C. Skär ett rutmönster (tunna snitt) i fettkappan på ankbrösten.
3. Salta och lägg ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner. Sänk värmen något, stek i ca 4 minuter. Vänd och stek i 2 minuter.
4. Lägg över ankbrösten på ett ugnssäkert fat. Sätt in en köttermometer i mitten på ena ankbröstet. Ugnsstek i 20â30 minuter tills innertemperaturen
är 65â70°C (beroende på hur rosa man vill ha köttet).
5. Linda in ank brösten i aluminiumfolie och låt vila i 10â15 minuter.
6. Värm rödkålen i rödvinet. Hetta upp en stekpanna och bryn skinnsidan på ankbrösten så att de blir knapriga. Peppra och ev salta ytterligare.
Skär upp i 1/2â1 cm tjocka skivor. Lägg upp på varma tallrikar. Häll över rödvinssky. Servera med kokt eller stekt potatis. Potatisen på bilden är förkokt och sedan stekt i panna för att få en gyllene yta.