torsdag 25 april 2024

Family

10/8 2016 02:00

Ankbröst med rödkål

4 portioner

Ingredienser:
2 ankbröst a 300 g
2 dl rödkål
1/2 dl rödvin
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås:
1 morot
1 palsternacka
4 msk konc kalvfond
5 dl rödvin
1 tsk maizena (majsstärkelse)

Gör så här:
1. Börja med såsen. Skala och skär morot och palsternacka i små tärningar. Lägg i en kastrull med fond och rödvin. Låt koka ihop till hälften. Sila av. Salta och peppra. Red med maizena utrört i lite kallt vatten, låt koka upp. Varmhåll.
2. Sätt ugnen på 125°C. Skär ett rutmönster (tunna snitt) i fettkappan på ankbrösten.
3. Salta och lägg ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner. Sänk värmen något, stek i ca 4 minuter. Vänd och stek i 2 minuter.
4. Lägg över ankbrösten på ett ugnssäkert fat. Sätt in en köttermometer i mitten på ena ankbröstet. Ugnsstek i 20–30 minuter tills innertemperaturen
är 65–70°C (beroende på hur rosa man vill ha köttet).
5. Linda in ank brösten i aluminiumfolie och låt vila i 10–15 minuter.
6. Värm rödkålen i rödvinet. Hetta upp en stekpanna och bryn skinnsidan på ankbrösten så att de blir knapriga. Peppra och ev salta ytterligare.
Skär upp i 1/2–1 cm tjocka skivor. Lägg upp på varma tallrikar. Häll över rödvinssky. Servera med kokt eller stekt potatis. Potatisen på bilden är förkokt och sedan stekt i panna för att få en gyllene yta.
Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS