Ingredienser:
1 kg hälleflundra
salt och peppar
smör
Äggsås:
1 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
3 st vårlökar, finskurna
4 st ägg, kokta och hackade
1 dl dill, finhackad
2 msk ansjovisspad
salt och peppar
Garnering:
riven pepparrot
plockad dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Skär hälleflundran i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om och lägg en klick smör på varje bit. Placera dem på en smord form och baka dem i ugnen till dess att innertemperaturen är 45-46 grader, vilket tar ca 15 minuter.
Tag ut formen ur ugnen och täck över den med plast och låt innertemperaturen stiga ytterligare till 47-48 grader.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i mjölken lite i taget och vispa samtidigt så att det inte bildas klumpar. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Smaksätt såsen med salt och peppar. Blanda ner lökarna, äggen och dillen och smaksätt med lite ansjovisspad.
Servera hälleflundran med äggsåsen garnera med riven pepparrot och plockad dill.