Ingredienser:
4 skivor oxfilé Ã 175 g från âhuvudetâ eller mittbiten
2 msk fransk ljus senap
1 liten äggula
2-3 msk mycket finhackad röd lök
4 tjocka skivor schweizerost
1 tsk salt
2-3 krm nymald vitpeppar
2-3 msk smör till stekning
Lök- och selleripotatis:
1 påse tärnad fryst potatis, 600 g
1 stor gul lök
1/2 stånd stjälkselleri
smör till stekning
salt
peppar
Tillbehör:
16 körsbärstomater
Gör så här:
Biffarna: Putsa köttet fritt från hinnor. Platta ut varje biff så stort som möjligt, gärna med bottnen på en liten kastrull. Lägg en biff i taget mellan lätt inoljat dubbelt plastfolie. Fortsätt utplattningen med varsamma slag till en stor och mycket tunn lövbiff. Lägg ut lövbiffarna på bänken. Blanda senap, äggula, lök och bred ut på biffarna. Lägg på osten och vik ihop varje biff. Nyp ihop runt kanten på biffarna så att fyllningen inte läcker ut under stekningen. Lök- och selleripotatisen: Hacka löken fint, skär sellerin i mindre bitar. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen och löken gyllengul och lätt knaprig i smör. Låt sellerin steka med ett par minuter på slutet. Salta och peppra. Hetta upp en stor stekpanna. Salta och peppra köttet. Bryn smöret och stek biffarna på högsta värmen 40â60 sekunder på varje sida. Överlasta inte pannan utan stek 1â2 biffar i taget om pannan inte är tillräckligt stor. Lägg upp biffarna tillsammans med lök- och selleripotatisen. Dela och fräs slutligen hastigt upp körsbärstomaterna i lite smör, salta och peppra dem.