tisdag 23 april 2024

Family

19/6 2016 02:00

Dubbel lövbiff på oxfilé

4 portioner

Ingredienser:
4 skivor oxfilé à 175 g från ”huvudet” eller mittbiten
2 msk fransk ljus senap
1 liten äggula
2-3 msk mycket finhackad röd lök
4 tjocka skivor schweizerost
1 tsk salt
2-3 krm nymald vitpeppar
2-3 msk smör till stekning
Lök- och selleripotatis:
1 påse tärnad fryst potatis, 600 g
1 stor gul lök
1/2 stånd stjälkselleri
smör till stekning
salt
peppar
Tillbehör:
16 körsbärstomater

Gör så här:
Biffarna: Putsa köttet fritt från hinnor. Platta ut varje biff så stort som möjligt, gärna med bottnen på en liten kastrull. Lägg en biff i taget mellan lätt inoljat dubbelt plastfolie. Fortsätt utplattningen med varsamma slag till en stor och mycket tunn lövbiff. Lägg ut lövbiffarna på bänken. Blanda senap, äggula, lök och bred ut på biffarna. Lägg på osten och vik ihop varje biff. Nyp ihop runt kanten på biffarna så att fyllningen inte läcker ut under stekningen. Lök- och selleripotatisen: Hacka löken fint, skär sellerin i mindre bitar. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen och löken gyllengul och lätt knaprig i smör. Låt sellerin steka med ett par minuter på slutet. Salta och peppra. Hetta upp en stor stekpanna. Salta och peppra köttet. Bryn smöret och stek biffarna på högsta värmen 40–60 sekunder på varje sida. Överlasta inte pannan utan stek 1–2 biffar i taget om pannan inte är tillräckligt stor. Lägg upp biffarna tillsammans med lök- och selleripotatisen. Dela och fräs slutligen hastigt upp körsbärstomaterna i lite smör, salta och peppra dem.
Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS